Historie

PC Uitvaart is in 1931 opgericht als vereniging met het doel zorgdragen voor een behoorlijke en betaalbare uitvaart voor haar leden.

In die periode diende uitvaarten in Amsterdam groots te zijn –  compleet met rijtuigen, volop personeel en gevolg – terwijl de nabestaanden dit regelmatig helemaal niet konden betalen. Een groep werknemers van de Zuidergasfabriek wilden dit anders en richtten de ‘Coöperatieve Vereniging U.A. voor Lijkbezorging’ op.

Historie van PC Uitvaart

Al gauw kende de vereniging duizenden leden. Na verhuizing naar de P.C. Hooftstraat raakte zij meer en meer bekend als ‘Coöperatie PC’, later werd dit ‘PC Hooft’ en nu ‘PC Uitvaart’ met de slogan: Alles voor een goed afscheid.

Voor uitvaartverzekeringen en –deposito’s kon men ook bij ons terecht. PC Uitvaart kreeg ook bekendheid buiten de stad en opende diverse uitvaartlocaties in de regio Zaanstad, Purmerend, Hoorn, Alphen aan den Rijn, Haarlemmermeer en Almere.

Persoonlijk en transparant

PC Uitvaart is uitgegroeid tot uitvaartspecialist in de regio Noordwest-Nederland. Hier zetten wij ons 24/7 in om een uitvaart naar wens te verzorgen. Met persoonlijke benadering en transparantie in de kosten. Voor iedereen.

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.00 tot 18.00 uur

zaterdag & zondag
08.30 tot 17.00 uur

 

Routebeschrijving

Ons hoofdkantoor bevindt zich op circa 10 minuten loopafstand vanaf station Amsterdam Sloterdijk. Komt u met de auto? Dan kunt u gratis parkeren op ons parkeerterrein, tegenover ons kantoor.

Plan route ›