‹ Bekijk alle inspiratie blogsberichten

Veelvoorkomende misvattingen over het vooraf regelen van een uitvaart

Uw wensen vastleggen met betrekking tot uw eigen afscheid staat waarschijnlijk niet bovenaan uw to-do lijstje. Niet iedereen vindt het fijn om na te denken over de dood, maar het is juist slim om nu al aandacht te besteden hieraan.

Er zijn verschillende misvattingen over het vooraf ‘plannen’ van een uitvaart. Die misvattingen zijn vaak doorslaggevend voor een groot deel van de mensen om er niet over na te denken en niets vooraf vast te leggen. Wat zijn de grootste misvattingen?

“Het is morbide om over mijn eigen uitvaart na te denken”

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen ervoor kiezen om het niet te doen. In plaats van dat u zich hierover druk maakt, is het goed om te bedenken hoe veel het uw familie helpt als u alvast dingen vastlegt.

“Ik ben jong, ik hoef mij nog niet bezig te houden met mijn uitvaart”

Leeftijd zegt helaas niets, niemand weet hoelang ze te leven hebben en de dood kan ons allemaal plots overkomen. Nadenken over uw uitvaart(wensen) is lang niet iets dat alleen 60-plussers met gezondheidsklachten horen te doen. Er zijn mensen van de jongere generatie die alvast hun wensen vastleggen, ook al zijn ze nu nog jong, kerngezond en gaan ze er vanuit nog jaren te leven.

“Ik heb mijn familie alle nodige informatie al gegeven”

Veel mensen hebben bijvoorbeeld hun dierbaren verteld dat ze begraven of gecremeerd willen worden. Er komt veel meer bij een uitvaart kijken, merendeels ook zaken waar veel mensen niet over nadenken dat daarover ook nog over moet worden beslist.

“Ik heb er niets aan als ik het nu al regel”

Hoewel het u zelf niet meer helpt als u bent overleden, kan het uw nabestaanden heel veel rust bieden. Zo weten zij hoe u het had gewild en kunnen zij een mooie en passende uitvaart regelen op basis van uw eigen wensen.

Wensen vooraf vastleggen

Wilt u uw uitvaartwensen kosteloos en vrijblijvend vastleggen?
Klik hier om het wensenformulier digitaal in te vullen. Wilt u het liever op papier ontvangen, vul uw gegevens dan hier in.

Samen maken we het bespreekbaar

Een uitvaart naar wens, waar u maar wilt