Afscheid nemen

Tussen het moment van overlijden tot de dag van de uitvaart zitten meestal een aantal dagen. In die periode kunt u nog even bij uw overleden dierbare zijn om afscheid te nemen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een rouwbezoek of condoleance, maar ook tijdens een opbaring in huis. Daarna volgt de uitvaart. Onze uitvaartverzorgers helpen u overal bij, zodat u zich op het afscheid nemen kunt richten.

Rouwbezoek: alleen of met meerderen

Een rouwbezoek vindt meestal plaats in een rouwkamer met opbaringruimte voor de kist. Hier kunt u alleen op bezoek of met meerdere familieleden. In onze uitvaartlocaties hebben wij verschillende mooie rouwkamers met een huiselijke inrichting. Hier kunt u overdag langs, maar ook in de avonden en in de weekenden. Sommige locaties beschikken zelfs over een 24-uurskamer, zodat u elk moment van de dag (en nacht!) nog even bij uw dierbare kunt zijn.

Condoleance

Een rouwbezoek met een grote groep belangstellenden voorafgaande aan de uitvaart is een condoleance. Op onze uitvaartlocaties hebben we sfeervolle ruimtes om afscheid te nemen en de nabestaanden te condoleren. Voor zowel grote als kleine groepen.

Opbaring in huis

Wilt u uw overleden dierbare zo lang mogelijk thuis houden? Dan kunnen wij een opbaring in huis voor u organiseren. Tot de dag van de uitvaart kan de overledene in bed opgebaard blijven. Wij regelen dit en komen elke dag even langs om te kijken of alles naar wens gaat.

De uitvaart: het allerlaatste afscheid

De uitvaart verzorgen wij zoals u dat wenst. Welke sfeer wilt u? Een intieme, kleine plechtigheid met een kopje koffie en thee na afloop of juist een grote uitvaart waar iedereen welkom is met diverse hapjes na afloop. Bij ons is alles mogelijk. Wij maken het passend bij de overledene en bij de nabestaanden.