Melding overlijden: 0800 5080

Andere culturen


PC Uitvaart is er voor iedereen. Er is altijd ruimte voor alle rituelen en gebruiken. Indien mogelijk worden cultuurgebonden gebruiken en rituelen gehonoreerd en specifieke wensen uitgevoerd. Zo zijn er diverse mogelijkheden voor rituele bewassingen en gebedsdiensten. Onder andere voor Surinaamse, Hindoestaanse, Chinese en islamitische gemeenschappen. 

Terug naar het geboorteland
Via PC Uitvaart Begeleiding is het wereldwijd mogelijk overledenen in hun geboorteland te begraven. Dit vergt echter enige tijd. Bepaalde documenten, noodzakelijk voor het transport, worden vaak pas na enkele dagen afgegeven. PC Uitvaart Begeleiding biedt volledige hulp en ondersteuning voor ieder die in zijn of haar geboortegrond begraven of gecremeerd wil worden.

Chinees en islamitisch grafveld 
In islamitische landen is het de gewoonte dat een overledene binnen 24 uur begraven wordt. Dat kan bij ook PC Uitvaart als de begrafenis in Nederland plaatsvindt. Begraafplaats Westgaarde heeft een speciaal islamitisch grafveld. De graven zijn zodanig gesitueerd dat de overledenen met hun gezicht richting Mekka liggen. Westgaarde heeft ook een grafveld speciaal ingericht voor de Chinese gemeenschap met aan het begin de ‘Chinese Poort’.

Deze website maakt gebruik van cookies. Niet meer weergeven.