Melding overlijden: 0800 5080

Begrafenis of crematie


De dag van de uitvaart
Op de dag van de uitvaart wordt u de hele dag door een uitvaartbegeleider van PC Uitvaart begeleid. Deze is op de achtergrond aanwezig om alles precies te laten verlopen zoals dat met u is afgesproken. De uitvaartbegeleider neemt in de dagen voor de uitvaart contact met u op om de invulling van de uitvaartdag nogmaals door te nemen.

Het laatste afscheid
Op de dag van de uitvaart neemt u in het woonhuis of uitvaartcentrum voor de laatste keer afscheid van de overledene. Daarna vertrekt de rouwstoet naar het crematorium of de begraafplaats.

Ontvangst en aulaplechtigheid
Voorafgaand aan de uitvaartplechtigheid wordt de familie ontvangen in een familiekamer (indien aanwezig). Is er een kerkdienst, dan wordt de familie ontvangen in de ontvangkamer van de kerk (indien aanwezig). In de tijd dat de medewerkers alles in gereedheid brengen, kan de familie hier in besloten kring samenzijn.

De overige belangstellenden worden in de algemene ontvangstruimte ontvangen of kunnen reeds plaatsnemen in de aula of kerk. Zij kunnen het condoleanceregister voorafgaand aan de uitvaartplechtigheid tekenen. Meestal is het mogelijk een cd-opname van de uitvaartplechtigheid te laten maken.

Condoleance 
Na afloop van de uitvaartplechtigheid kan een condoleance plaatsvinden voor alle aanwezigen. Naar keuze van de nabestaanden kan er voor diverse consumpties worden gezorgd. Onze uitvaartbegeleider zal u voorlichten over de lokale mogelijkheden. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Niet meer weergeven.