Melding overlijden: 0800 5080

Nieuws


Crematorium Westgaarde breidt uit

Crematorium Westgaarde breidt uit. Na een flinke aanpak binnen, is nu de buitenkant aan de beurt en wordt er gestart met de ontwikkeling van een heel nieuwe aanbouw. De bouw zal naar verwachting eind 2017 voltooid zijn. Met deze huidige ontwikkelingen kunnen wij nog beter aan de wensen van haar klanten voldoen.

Herdenkingspark Westgaarde is door PC Uitvaart in 1996 van gemeente Amsterdam overgenomen. De ontwikkeling van het nieuwe gebouw is de laatste fase van de metamorfose die het herdenkingspark ondergaat. Zo komt er bijvoorbeeld een nieuwe ovenruimte waar tevens een ontvangstruimte ingericht wordt. In de praktijk blijkt dat familieleden zo lang mogelijk bij de overledene willen blijven, een moderne en toegankelijke ovenruimte past hierbij. Ook in de nieuwbouw wordt de bestaande stijl doorgevoerd, waardoor een mooi geheel met het park ontstaat. Al eerder werd de ontvangsthal opgeknapt en afgelopen december was ook de renovatie van de Vondelaula gereed. Met het opknappen van de Brederoaula en de bouw van de nieuwe aanbouw is Crematorium Westgaarde klaar voor de toekomst.

Geschikt voor ieder gezelschap
Crematorium Westgaarde kan met deze uitbreiding een breder publiek bedienen. Richard Spaander, locatiemanager Crematorium Westgaarde: “Wij willen onze gasten een totaalpakket aanbieden. Niet alleen met faciliteiten die wij bieden, maar ook qua gevoel. De aula’s zijn bepalend in de sfeer waarnaar iemand op zoek is. Onze klanten konden tot nu toe een keuze te maken uit de kleine, intieme familieaula (tot 20 bezoekers) of de grote Vondelaula (150 bezoekers). Vanaf nu bestaat er ook een keuze voor de middenweg: de Brederoaula (20 tot 80 bezoekers).”

Crematorium blijft open
Tijdens de verbouwing kunnen plechtigheden bij het crematorium gewoon blijven plaatsvinden. Om de overlast voor de bezoekers zo veel mogelijk te beperken, zijn er verschillende stappen ondernomen. Zo zijn er afspraken gemaakt met de aannemer omtrent geluidsoverlast en worden ramen die uitkijken op het bouwterrein voorzien van lichtdoorlatend folie.

Impressie van de nieuwbouw

   


Meer nieuws >>

Deze website maakt gebruik van cookies. Niet meer weergeven.