Melding overlijden: 0800 5080

Nieuws


Natuurliefhebbers verheugd over verbinding Tuinen van West met Herdenkingspark Westgaarde

Recreatief wandelen of fietsen in het Herdenkingspark Westgaarde wordt heel gewoon. Op vrijdag 17 maart jl. ervaarden ruim 30 natuurliefhebbers dit al tijdens de officiële opening van de fietsbrug die de Amsterdamse begraafplaats met recreatiegebied Tuinen van West verbindt. Samen met aanwezigen van Gemeente Amsterdam en PC Hooft, beheerder van Westgaarde, fietsten en wandelden zij door dit veelzijdige recreatiegebied.

De nieuwe doorsteek bestaat uit een brug en een trap met fietsgoten die de Lutkemeerweg met het het hoger gelegen Herdenkingspark Westgaarde verbindt. “Een lang gewenste connectie die fiets- en wandelroutes door dit gebied een extra dimensie geeft”, liet Ronald Mauer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, weten, waarna hij de brugpoort met een enorme sleutel opende. Direct baanden zich een dertigtal fietsfanaten naar de overkant om aansluitend een wandeling te maken over de begraafplaats.

Genieten van de natuur op Westgaarde
Vanaf nu kunnen fietsers en wandelaars tijdens openingstijden van Herdenkingspark Westgaarde (dagelijks van 8:00 – 18:00 uur) hun routes uitbreiden met een bezoek aan de begraafplaats of om door te steken naar de Ookmeerweg. “Herdenkingspark Westgaarde is een prachtig natuurgebied met een enorme variatie aan bomen, planten, bloemen en dieren, midden in Amsterdam. Met de nieuwe verbinding stellen we onze begraafplaats graag open voor natuurliefhebbers om van deze mooie omgeving te genieten”, vertelt Astrid Bosveld, manager uitvaartlocaties bij PC Hooft.

Volop recreatie in Tuinen van West
De afgelopen jaren heeft Tuinen van West zich ontwikkeld tot een multifunctioneel recreatiegebied. Met subsidie van Provincie Noord-Holland kon Gemeente Amsterdam de verbinding realiseren op de grond van de begraafplaats. Deze connectie ontsluit nu het gehele gebied van Tuinen van West met elkaar, waardoor er nog meer recreatieve mogelijkheden ontstaan. Tijdens de officiële opening werd dit geïllustreerd met een fietstocht onder leiding van landschapsarchitect Pieter Boekschooten met aandacht voor diverse bijzonderheden onderweg. Na de oversteek over de nieuwe brug kreeg men aansluitend een wandeltour over het educatieve pad langs diverse bijzondere planten en verblijfplaatsen van dieren en insecten op Westgaarde. “Prachtig! Vooral in het voorjaar is er hier zoveel te zien en te ontdekken, even buiten het centrum. En via de nieuwe brug kun je nu overal nog makkelijker komen”, aldus een enthousiaste natuurliefhebber.

   

Meer nieuws >>

Deze website maakt gebruik van cookies. Niet meer weergeven.