‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Haal alles uit het leven met een bucket list!

Heeft u wel eens gehoord van de term “bucketlist”? Dat is een lijst met dingen die mensen graag gedaan of gezien willen hebben voordat hun leven voorbij is. Een bucketlist kan kort of lang zijn en er kan van alles op staan.

Er zijn zoveel redenen om een bucketlist te maken, maar waarom zou u dat willen?

Doel

Een bucketlist geeft een doel in het leven. Het is iets waarvan u weet dat u het wilt doen en het geeft u doelen om naar te kijken. Ga erop uit en probeer iets nieuws, doe iets wat u altijd al wilde doen.

Focus en richting

Hoe vaak is er niet een dag dat wij vrij zijn en vervolgens niets kunnen verzinnen om te doen met deze vrije tijd? Waarom dan niet iets van de bucketlist afstrepen?

Herinneringen

Het leven draait om het maken van herinneringen. De bucketlist zal er zeker genoeg geven. Denk aan alle nieuwe dingen en plaatsen die u zult ontdekken. Het is leuk om terug te kijken op de dingen die u heeft bereikt en het is iets om trots op te zijn.

Waarden

Wanneer u een lijst maakt met alle dingen die u graag nog zou willen doen, kan dit voor meer bewustwording zorgen over wat u echt belangrijk vindt in het leven. Wanneer u nadenkt over wat u nog zou willen doen, krijgt u een helderder beeld van hoe u momenteel uw tijd doorbrengt en over wat u nog graag zou willen veranderen.

Onthoud uw doelen

Begin volgend jaar, volgend jaar zomer…  Als wij het gevoel hebben dat er veel tijd voor ons ligt, denken wij graag na over wat te doen met al die tijd. Vervolgens merkt u dat ‘het echte leven’ het overneemt en richt u zich vooral op de dagelijkse dingen en minder op uw langere termijndoelen. Het maken van een bucketlist kan u helpen deze doelen voor ogen te blijven houden.

Geniet van het leven

Uw lijst delen met anderen, of af en toe uw bucketlist opnieuw bekijken en de dingen die u heeft gedaan afvinken, kunnen allemaal manieren zijn om meer van het leven te genieten en plezier met anderen te delen.

Een bucketlist staat niet vast. U kunt altijd nieuwe activiteiten toevoegen, altijd nieuwe dingen proberen. Daar is het nooit te laat voor. Het is niet een lijst die moet worden voltooid, waarschijnlijk gaat u dat niet helemaal lukken. Toch kan een bucketlist inspiratie geven en kan de bucketlist u helpen meer uit het leven te halen. Het leven gaat snel voorbij, waarom niet de tijd die u nog heeft invullen met leuke of interessante dingen die u nog wilt doen?