Wat is er mogelijk bij het regelen van een uitvaart?

Wanneer een dierbare komt te overlijden moet er in korte tijd veel geregeld worden. Om u hierbij te helpen hebben we een aantal belangrijke punten op een rij gezet, zodat u deze informatie altijd terug kunt lezen. Daarnaast ondersteunt uw uitvaartbegeleider u tijdens deze lastige periode.

Voor de uitvaart

Vooraf nadenken en vastleggen van wensen rondom de uitvaart geeft rust. Niet alleen voor u, maar ook voor uw nabestaanden. PC Uitvaart heeft hiervoor een aantal mogelijkheden. U kunt het wensenformulier invullen of een afspraak maken met één van onze afscheidsadviseurs. Zij kijken samen met u naar uw uitvaartwensen en leggen deze vast. Ook kunt u een eenvoudige uitvaart vooraf regelen.

Bij het organiseren van een afscheid komt er veel op u af en moet u veel keuzes maken. Kom langs in de AfscheidsBoetiek. Onze uitvaartexperts kunnen u hierbij helpen en inspireren. Gratis en vrijblijvend.

Uitvaart voor iedere religie, achtergrond en cultuur

PC Uitvaart is van oorsprong een Amsterdamse organisatie en zoals de stad sinds 1931 veranderd is, zijn uitvaarten dat ook. PC Uitvaart is specialist op het verzorgen van uitvaarten van iedere achtergrond, religie en cultuur.

Bekijk en download onze inspiratiegids

Duurzaamheid

'"Voor het complete traject zijn er groene alternatieven, van een natuurbegrafenis tot een elektrische rouwwagen"' Duurzaamheid

Duurzaamheid is een actueel thema, ook bij het afscheid. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het milieu en er zijn veel manieren om een duurzaam afscheid te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische rouwauto, rouwkaarten van 100% gerecycled papier en biologische catering. Wilt u meer weten? Bij PC Uitvaart bekijken we graag samen met u de groene opties.

Lees alles over de mogelijkheden rondom een duurzame uitvaart.

Catering

'"Van gebak, bonbons en belegde broodjes tot bittergarnituur, kaasplankjes of zelfs een compleet diner."' Catering

Bij catering rondom een uitvaart denkt men snel aan koffie en cake. Dit is uiteraard een mogelijkheid, maar er kan veel meer. Van gebak, bonbons en belegde broodjes tot bittergarnituur, kaasplankjes of zelfs een compleet diner! Hiermee kunt u de plechtigheid helemaal naar persoonlijke smaak, wensen en budget inrichten. We geven u graag wat inspiratie met een deel uit ons assortiment.

Tip: Naast deze impressie is er nog veel meer mogelijk, neem contact op met PC Uitvaart.

Laat u inspireren door de mogelijkheden

Grafkisten

'"Wilt u de kist beschilderen, een kist van riet of een lijkwade? Met een grafkist kunt u de uitvaart nog persoonlijker maken."' Grafkisten

De ontwikkelingen rondom grafkisten staan niet stil. Kiest u voor een budgetvriendelijke kist met eiken fineer of een ecologische kist van FSC hout? Of wilt u de kist beschilderen, een kist van riet of een lijkwade? Met een grafkist kunt u de uitvaart nog persoonlijker maken.

De top 6 meest gekozen grafkisten treft u hierboven aan, laat u inspireren door de voorbeelden. Er zijn veel mogelijkheden om een grafkist naar uw persoonlijke voorkeur af te maken. Neem hiervoor contact op met uw PC Uitvaart. Wij gaan op basis van uw wensen op zoek naar de kist die het beste bij uw wensen past.

Laat u inspireren door de mogelijkheden

Locaties

'"Wij denken graag met u mee om een passende locatie voor de uitvaart te vinden"' Locaties

Bij een uitvaart heeft u zelf de keuze voor een uitvaartlocatie. U kunt natuurlijk gebruik maken van één van de PC Uitvaartlocaties, waar u de keuze heeft uit bijvoorbeeld een aula voor grote gezelschappen of een intieme familiekamer voor kleinere groepen mensen. Het tijdstip, lengte en verloop van de plechtigheid kunt u helemaal zelf bepalen.

Voor veel mensen speelt religie een belangrijke rol in hun leven. PC Uitvaart heeft ook veel ervaring met religieuze uitvaarten. De plechtigheid vindt dan bijvoorbeeld plaats in een gebedshuis, waarna de begrafenis of crematie op één van de PC Uitvaartlocaties plaatsvindt. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in het uitvaartcentrum.

Herdenkingspark Westgaarde beschikt over een grote bewassingsruimte en diverse islamitische grafvelden. Daarnaast zijn er ook in Almere en Zaanstad islamitische begraafplaatsen.

U kunt de uitvaart ook (gedeeltelijk) in het bos, op het strand of in uw stamkroeg laten plaatsvinden. Hiermee geeft u de uitvaart een persoonlijke tint. Wij denken graag met u mee om een passende locatie voor de uitvaart te vinden. Neem hiervoor contact met ons op.

Bekijk een overzicht van onze locaties

Rouwbloemen

'"Bloemstukken op maat en naar wens, passend bij de overledene. Alles kan bij PC Uitvaart"' Rouwbloemen

Rouwbloemen, rouwboeketten en kransen zijn sfeerbepalend bij een uitvaart. Deze kunnen op maat en naar wens worden gemaakt, passend bij de overledene. Na afloop van de plechtigheid kunnen de nabestaanden de bloemen mee naar huis nemen als herinnering aan de dag of worden geplaatst bij het verstrooiveld.
Op zoek naar de betekenis van een bepaalde rouwbloem? Lees dan eens deze blog over rouwbloemen.

Hierboven vindt u een aantal voorbeelden van rouwboeketten. Uw uitvaartbegeleider heeft de beschikking over een bloemenboek met prachtige voorbeelden. Neem contact met ons op voor meer informatie over rouwbloemen.

Laat u inspireren door de mogelijkheden

Rouwkaarten

'"Een rouwkaart is zoveel meer dan een formele mededeling van overlijden"' Rouwkaarten

Een rouwkaart is zoveel meer dan een formele mededeling van overlijden. Hoe maakt u een rouwkaart passend bij een uniek leven?

De kaart speelt een bijzondere rol en het design wordt ook steeds belangrijker en persoonlijker. Veel directe familie, vrienden en kennissen laten de kaart nog enige tijd in het zicht staan. We willen u ook graag inspireren met een greep uit het assortiment. Dit is lang niet volledig, zo kunt u ook kiezen voor o.a. metallic papier en meerdere formaten.

Neem voor een persoonlijke kaart contact op met PC Uitvaart. Wij denken graag met u mee over een passend en persoonlijk ontwerp.

Laat u inspireren door de mogelijkheden

Rouwvervoer

'"Een Harley, oldtimer, truck, bus of rouwkoets. Alles is mogelijk"' Rouwvervoer

Rouwvervoer van de overledene gebeurt traditioneel met een rouwauto. Maar wist u dat u de laatste rit ook anders kunt invullen?

Voor de traditionele uitvaart maakt PC Uitvaart gebruik van zilvergrijze rouwauto’s van het merk Mercedes. De nabestaanden kunnen gebruik maken van volgwagens.

Rouwauto’s zijn er ook in andere kleuren. Met een kleurrijk beschilderde rouwauto of een oldtimer geeft u een persoonlijke tint aan het vervoer van de overledene. Vindt u een rouwauto iets te traditioneel? Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de uitvaart nog persoonlijker te maken.

Met de uitvaartbus kunt u met een grotere groep mensen samen met de overledene naar de uitvaartlocatie reizen. Ook bijzonder is de uitvaarttruck. Veel truckers of mensen die werkzaam zijn in de transport en logistiek kiezen voor deze bijzondere manier van rouwvervoer. Fanatieke motorrijder? Kijk dan eens naar de Rouw Harley.

Bijzonder stijlvol is de rouwkoets. De overledene wordt vervoerd in een witte of zwarte koets met witte en/ of zwarte paarden.

Uiteraard is met al deze opties een persoonlijke invulling mogelijk. Neem hiervoor contact op met PC Uitvaart. We denken graag met u mee.

Laat u inspireren door de mogelijkheden

Afscheidsrituelen

'"Afscheidsrituelen zorgen voor een gevoel van verbinding, dragen bij aan de rouwverwerking en kunnen troost geven"' Afscheidsrituelen

Voor veel belangrijke gebeurtenissen in ons leven hebben we rituelen, ook bij overlijden. Van oudsher speelde de kerk hierbij een belangrijke rol. De overledene werd herdacht tijdens een kerkdienst – met alle bijpassende rituelen – en vanuit de kerk naar de laatste rustplaats gebracht. Met de ontkerkelijking is er ruimte gekomen voor nieuwe vormen van rouwen en herdenken die helpen bij het afscheid nemen. Ze zorgen voor een gevoel van verbinding, dragen bij aan de rouwverwerking en kunnen troost geven; op het moment zelf en tot ver daarna.

Lees er meer over in ons blog “afscheidsrituelen van nu” of op PC.nl/afscheidsrituelen

 

Rondom de uitvaart

Ieder mens is uniek, dat maakt van iedere uitvaart ook een unieke plechtigheid. Bovendien moet er rondom een uitvaart veel geregeld worden. De belangrijkste zaken hebben we voor u op een rij gezet, zoals mogelijkheden en collecties qua locatie, grafkist, catering, rouwkaarten, rouwauto en rouwbloemen.

Na de uitvaart

Volgens de Nederlandse wet mag de as 30 dagen na de crematie worden vrijgegeven. Daarna kunt u de as afhalen bij de locatie waar de crematie heeft plaatsgevonden. Naast verstrooien is het mogelijk om de as te bewaren in een sierurn, of deze te plaatsen in bijvoorbeeld een urnennis. Ook is het mogelijk om de as te verwerken in een assierraad. Neem hiervoor contact op met PC Uitvaart. Wij kunnen u een folder met urnen en assierraden toesturen.
Bij een begrafenis is er de keuze voor allerlei grafmonumenten, van steen tot glas. Ook hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Samen maken we het bespreekbaar

Een uitvaart naar wens, waar u maar wilt