‹ Bekijk alle inspiratie blogberichten

Waar vindt de afscheidsdienst plaats?

Nabestaanden kunnen zelf een locatie kiezen voor de afscheidsplechtigheid. Vaak wordt de afscheidsceremonie gehouden in de aula van een uitvaartcentrum, crematorium of begraafplaats. Maar er zijn ook andere bijzondere locaties.

Nabestaanden kunnen ook voor een bijzondere locatie kiezen om het afscheid extra persoonlijk te maken. Bijvoorbeeld in de stamkroeg van de overledene, in de kantine van de sportvereniging of op het strand waar de overledene graag ging uitwaaien. De medewerkers van PC Uitvaart kunnen hierbij ondersteunen.

Als religie een belangrijke rol in het leven van de nabestaanden of in dat van de overledene speelt, dan wordt er vaak gekozen voor een religieuze uitvaart. De plechtigheid vindt dan vaak plaats in een kerk, maar kan ook in een aula van een uitvaartcentrum plaatsvinden.

PC Uitvaart biedt op haar locaties verschillende sfeervolle ruimtes waar u afscheid kunt nemen van de overledene. Grote aula’s met ruimte voor grote gezelschappen, maar ook ruimtes voor een intiem afscheid met een kleine groep mensen.

Wilt u weten hoe de verschillende locaties van PC Uitvaart eruit zien? Op al onze locatiewebsites kunt u foto’s bekijken.