‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Van traditionele naar virtuele uitvaarten: De opkomst van livestreaming

Lees hoe technologie van livestreaming de manier waarop we afscheid nemen verandert.

Van traditioneel naar virtueel: Afscheid nemen met livestreaming

Technologische ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren vrijwel elk aspect van ons leven beïnvloed, en dat geldt ook voor de manier waarop we afscheid nemen van onze dierbaren. Een belangrijke verandering in de uitvaartsector is de opkomst van livestreaming, die de manier waarop we een uitvaart kunnen bijwonen ingrijpend heeft veranderd.

Gebruik van livestreaming versneld door corona

De opkomst van livestreaming tijdens uitvaarten werd versneld door COVID-19. De pandemie dwong families en nabestaanden om afstand te bewaren en fysieke bijeenkomsten te beperken. Dit wakkerde de behoefte aan om op andere manieren toch afscheid te kunnen nemen. Livestreaming bood een veilige manier voor belangstellenden over de hele wereld om deel te nemen aan uitvaartplechtigheden zonder fysiek aanwezig te zijn. Veel uitvaartbedrijven omarmden deze technologische oplossing en bieden dit tegenwoordig aan.

Door livestreaming kan iedereen afscheid nemen

Livestreaming van uitvaarten heeft in de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en heeft zich ontwikkeld tot een waardevolle technologische tool voor mensen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij een uitvaart. Dit kan te maken hebben met afstand, maar ook gezondheidsbeperkingen of andere omstandigheden. Livestreaming maakt het mogelijk om de dienst live online te volgen, waardoor familie, vrienden en belangstellenden de gelegenheid hebben om hun laatste eer te bewijzen, zelfs als ze ver weg zijn.

Persoonlijke herinnering

Livestreaming biedt daarnaast de mogelijkheid om herinneringen te bewaren. De plechtigheid kan worden opgenomen en op een later moment weer worden bekeken en ook gedeeld met anderen. Dit kan helpen om de herinnering aan een dierbare levend te houden.

Contact

Op meerdere locaties van PC Uitvaart is het livestreamen van een uitvaart mogelijk. Ook heeft u de mogelijkheid om de dienst van uw dierbare op te nemen. Heeft u vragen over livestreaming? Onze uitvaartbegeleiders staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.