‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Een Valentijn zonder uw geliefde

Valentijnsdag is over het algemeen een dag van liefde en romantiek, maar voor degenen die een geliefde hebben verloren, kan het een pijnlijke herinnering aan afwezigheid zijn. Het doorkomen van deze dag kan dan ook een emotionele uitdaging zijn, die gepaard gaat met veel herinneringen en verdriet.

In tijden als deze is het begrijpelijk dat u niet precies weet waar u behoefte aan heeft. Het verlies van een dierbare roept verschillende emoties op, waardoor dit een moeilijke dag kan zijn. Hopelijk bieden  onderstaande tips ondersteuning om u door deze dag te helpen.

Kijk terug op de mooie herinneringen

Neem de tijd om terug te kijken op de liefdevolle momenten die u met uw dierbare heeft gedeeld. Het herleven van deze positieve herinneringen kan troost bieden en uw gedachten verzachten met een warm gevoel. Blader bijvoorbeeld door foto’s van bijzondere momenten samen of laat uw gedachten afdwalen naar de periode van uw allereerste ontmoeting.

Bedenk een nieuw ritueel

Om dichter bij uw dierbare te komen, kunt u deze dag eren met een ritueel. Dit kan variëren van het bezoeken van een speciale plek tot het schrijven van een liefdesbrief aan uw geliefde. Op deze manier koestert u de herinneringen aan uw dierbare op een persoonlijke manier

Zoek steun bij naasten

Breng deze dag door met vrienden en familie, het delen van uw gevoelens kan helend zijn en een gevoel van verbondenheid bieden. Aarzel niet om openlijk te praten over uw emoties, herinneringen en ervaringen. Samen delen en luisteren vormt een waardevolle manier om steun te vinden en om samen het verlies te dragen.

Geef uw gevoel de ruimte

Neem de dag zoals deze komt en doe waar u zich comfortabel bij voelt. Het is volkomen normaal om verdrietig, boos, of zelfs vrolijk te zijn en te genieten van de dag. Het erkennen en toelaten van deze gevoelens vormt een belangrijk onderdeel van het rouwproces.

Wees uw eigen Valentijn

Verdriet is niet alleen een emotionele last; vaak voelt u zich ook fysiek uitgeput, bijvoorbeeld door slaapproblemen. Gebruik Valentijnsdag als een gelegenheid om goed voor uzelf te zorgen. Neem een moment voor uzelf,  ga uit eten, geniet van een spa dag of doe iets anders waar u plezier aan beleeft.

Gun uzelf de tijd en ruimte om op uw eigen manier te rouwen, en herinner uzelf eraan dat liefde in verschillende vormen blijft voortbestaan.

Samen maken we het bespreekbaar

Een uitvaart naar wens, waar u maar wilt