‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Uw afscheid: praat erover, niet eroverheen

Praat over de wensen voor uw laatste afscheid

Praten over uw eigen afscheidswensen kan lastig zijn. Toch is het verstandig om alvast na te denken over het afscheid en het samen met uw toekomstige nabestaanden te bespreken. Want uit recent onderzoek van SIRE blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders op een betere manier afscheid had willen nemen. Dit gevoel kan jaren later nog zorgen voor verdriet en bemoeilijkt de rouw.

Door het praten over afscheid met uw nabestaanden bent u er zeker van zijn dat zij niet achterblijven in onwetendheid. Voor hen is het fijn als er al wat op papier staat. Dat biedt de nabestaanden een leidraad voor het regelen van de uitvaart. Het beantwoorden van maar enkele vragen over uw wensen zijn vaak al voldoende. De overheid is daarom een campagne gestart om de dood, afscheid nemen en het rouwproces bespreekbaar de maken. Aan de hand van een aantal ‘Dooddoeners’ krijgt u een aantal tips en adviezen hoe we beter met de dood kunnen omgaan. Daarnaast kunt u ook uw eigen ‘Dooddoener’ delen. Meer informatie staat op: https://dedoodpraaterover.sire.nl/

Onze adviseurs zijn er voor u

Heeft u al een idee hoe u uw laatste afscheid zou willen of nog helemaal niet? Onze afscheidsadviseurs kunnen samen met u de mogelijkheden doornemen en de wensen vastleggen. Ook kunnen zij al een inschatting maken van de kosten als u dat wilt.