Ons team

Alles voor een betekenisvol afscheid. Dat is ons motto. Onze uitvaartbegeleiders staan voor u klaar om de uitvaart naar wens te verzorgen en u zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen.

Wilt u contact met ons opnemen?
Bel 0800 5080 (gratis) of stuur een e-mail naar info@pc.nl.

Maak hieronder kennis met uitvaartbegeleiders van PC Uitvaart

Astrid Ten Oever

'Als uitvaartbegeleider kun je in een moeilijke tijd iets betekenen voor anderen’' Astrid

Astrid kan zich geen mooier vak voorstellen dan het vak dat ze nu uitoefent. “Als uitvaartbegeleider kun je in een moeilijke tijd iets betekenen voor anderen. Je kunt mensen bijstaan en helpen bij het vormgeven van een mooi afscheid.”

Corina Steenmeijer

'‘Ik nodig nabestaanden graag uit om een actieve rol te vervullen bij de invulling van het afscheid’' Corina

In alle rust mensen bijstaan voor, tijdens en na de uitvaart: dat is wat Corina typeert. Hierbij kan ze desgewenst de regie nemen, maar liever nodigt ze de nabestaanden uit om een actieve rol te vervullen bij de invulling van een persoonlijk afscheid. “Ik ben ervan overtuigd dat dit helpt bij het rouwproces. Zo maken we samen een blijvende en troostende herinnering.”

Daniel van Utrecht

'Afscheid nemen van een dierbare doe je maar 1 keer. Ik luister graag eerst naar het verhaal en leven van uw dierbare' Daniel

“Afscheid nemen van een dierbare doe je maar 1 keer. Ik luister graag eerst naar het verhaal en leven van uw dierbare.”
Door te luisteren en met elkaar de herinnering te delen kom je tot een waardevol afscheid, vertelt Daniel.
“Samen met u wil ik toewerken naar de dag van de uitvaart. Een onvergetelijk afscheid, een afscheid waarin er recht gedaan wordt aan het geleefde leven van uw dierbare.”

Dennis Ganseij

'Het is dankbaar om samen met de nabestaanden een afscheid te organiseren dat hen kracht geeft' Dennis

“Wat ik mooi vind aan mijn werk? Dat ik samen met de nabestaanden een afscheid kan organiseren dat hen kracht geeft.” Wat het voor Dennis nog mooier maakt, is dat hij dit doet samen met een team dat net als hij gastvrijheid en dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan.

Esther Post

'Goed is voor mij niet goed genoeg, het kan altijd mooier, warmer, liefdevoller’' Esther

Afscheid nemen kun je maar één keer doen – en dan moet het ook goed zijn, weet Esther uit eigen ervaring. Deze ervaring neemt ze mee in haar werk als uitvaartbegeleider. En daarbij legt ze de lat hoog: “Voor mij is zelfs goed niet genoeg, het kan altijd mooier, warmer, liefdevoller. Dat streef ik bij iedere familie na.”

Helen van der Kuip

'Mooi om een rol te mogen spelen in het leven van zoveel verschillende mensen' Helen

Helen noemt zichzelf een verbinder. Nabestaanden ondersteunen in een moeilijke periode geeft haar veel voldoening. “Ik vind het prachtig om – al is het voor een korte tijd – een bescheiden rol te mogen spelen in het leven van zoveel verschillende mensen.”

Ilonka Dorrestijn

'Nabestaanden kunnen altijd op me terugvallen als ze vragen of zorgen hebben' Ilonka

“Het is fijn om mensen in een moeilijke tijd bij te staan en hen zo veel mogelijk zorgen uit handen te nemen.” Dat ontzorgen zit Ilonka in het bloed: “Ik ben graag die persoon waar nabestaanden op terug kunnen vallen als ze vragen hebben. Als uitvaartbegeleider ondersteun ik de familie om op een goede en mooie manier afscheid te kunnen nemen.”

Irene de Vries

'Ik vind belangrijk dat families op hun eigen manier afscheid kunnen nemen' Irene

“Wat mijn werk zo bijzonder maakt, is dat ik op een heel intiem moment binnen een familie aanwezig mag zijn. Ik zet mij er voor in om in een
heftige tijd een warme band op te bouwen en van een verdrietige periode een mooie herinnering te maken.“

Jeroen van Ophoven

Jo-Ann Kamstra

'In een korte periode bouw je een band op met familieleden, dat is heel bijzonder' Jo-Ann

Het bijzondere aan haar werk vindt Jo-Ann dat ze samen met familieleden een invulling mag geven aan het laatste afscheid van hun dierbare. Een afscheid met persoonlijke details en waarbij iedereen met een goed gevoel kan terugkijken aan deze dag.

“In een korte periode bouw je een band op met elkaar.” En dat vind ik zo waardevol.

Joan Machielsen

'Hoe mooi is dat, dat vertrouwen in elkaar binnen enkele seconden als je bij ze binnen stapt.' Joan

“Wat ik het mooiste vind aan het begeleiden van families is dat je in hun kwetsbaarste periode naar binnen wordt gelaten en samen een afscheid regelt naar de wensen van hun dierbare.”

“Hoe mooi is dat, dat vertrouwen in elkaar binnen enkele seconden als je bij ze binnen stapt.”

Margreet Boendermaker

'Het is voor mij een eer om u te mogen helpen bij het realiseren van het afscheid, dat recht doet aan uw dierbare.' Margreet

“Het is voor mij een eer om u te mogen helpen bij het realiseren van het afscheid, dat recht doet aan uw dierbare.” Margreet staat voor u klaar om het afscheid te regelen zoals u voor ogen heeft.

Mariëtte Roorda

'Het geeft me voldoening om mensen te helpen op momenten dat ze zelf niet helder en praktisch kunnen zijn' Mariëtte

“Toen mijn vader in 2000 overleed, vond ik het geweldig dat iemand ons kwam helpen bij het regelen van alles.” En nu doet Mariëtte hetzelfde voor anderen. “Het geeft me voldoening om mensen te helpen op de momenten dat ze zelf niet helder en praktisch kunnen zijn.”

Meraud Huijbers

'‘Het voelt als een voorrecht om de familie te helpen, zodat ze op hun eigen manier afscheid kunnen nemen’' Meraud

Door goed te luisteren en te ontzorgen wil Meraud nabestaanden de gelegenheid geven om op hun eigen manier afscheid te nemen van hun dierbare. “Het is tenslotte de laatste herinnering aan hun geliefde. Dat ik de familie daarbij mag helpen, voelt als een voorrecht.”

Noortje Denteneer

'Ik hoop nu op mijn beurt lichtheid en troost te brengen in een verdrietige tijd.' Noortje

“De uitvaartbegeleider die mij bijstond toen ik onverwachts mijn moeder verloor, blijft een grote inspiratie voor mij. Ze probeerde niet haar ideeën vorm te geven, maar begeleidde me zorgvuldig en rustig bij het organiseren van een afscheid dat bij ons paste. Zo werd het afscheid niet alleen verdrietig maar gaf het juist kracht.

Nu jaren later ben ikzelf degene die luistert, persoonlijke aandacht biedt en nabestaanden begeleidt bij een passend afscheid.”

Petra Boel

'‘Als je definitief afscheid neemt van een geliefde, staat je leven even stil. Tegelijk moeten er veel beslissingen worden genomen. Ik help daar graag bij’' Petra

Petra: “Op het moment dat je definitief afscheid neemt van iemand die je lief is, staat voor je gevoel het leven even stil. Terwijl er juist dan veel beslissingen genomen moeten worden.” Ze vindt het dan ook heel bijzonder dat ze in die periode het leven van de nabestaanden binnen mag stappen. “Zo kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden, het leven van jullie dierbare en het moment van afscheid nemen.”

Robert Peterse

'Ik vind het heel bijzonder, dat je deel uit mag maken in een, voor een familie emotioneel moment in hun leven' Robert

“Ik vind het heel bijzonder, dat je deel uit mag maken in een, voor een familie emotioneel moment in hun leven”, vertelt Robert. Het vertrouwen krijgen om naar de wensen van de overledene en nabestaanden een mooi afscheid te mogen organiseren is wat Robert zo mooi vindt aan zijn vak. “Hierdoor bouw je in een zeer korte tijd een intensieve band met een familie op.”

Suus Koedijk

'Ik vind het fijn om nabestaanden te kunnen ontzorgen in een moeilijke periode' Suus

Meelevend en oplossingsgericht: dat is Suus in een notendop. “We krijgen in de korte periode dat we de nabestaanden bijstaan, een kleine blik in het leven van de overledene. Ik zie dat als een voorrecht.”

Sybrich van Hoboken

'Bijzonder om met mensen mee te denken en persoonlijke wensen te vertalen naar een passende uitvaart' Sybrich

Iedereen is uniek. De één wil misschien een uitvaart die groots en meeslepend is, de ander houdt het liever klein en intiem. Sybrich: “Ik vind het mooi om daarin te mogen meedenken en de wensen en gedachten te vertalen naar een uitvaart die kan bijdragen aan het verwerken van het verlies.”

Tessa Faber

'“Achter elk overlijden, zit een uniek persoon met een uniek levensverhaal”' Tessa

“Ik blijf het mooi vinden om iemands levensverhaal te horen, om zo samen met de nabestaanden een unieke uitvaart te organiseren welke eer doet aan de overledene.”

“Samen met mijn team van professionele en betrokken collega’s verzorg ik met veel aandacht de uitvaartwensen, zodat de nabestaanden terug kunnen kijken op een mooi afscheid.”

Samen maken we het bespreekbaar

Een uitvaart naar wens, waar u maar wilt