Ajax herdenkingsveld 

In samenwerking met AFC Ajax heeft PC Uitvaart voor fans een speciale plek opgezet waar zij één kunnen worden met hun favoriete voetbalclub: het Ajax herdenkingsveld.

Het Ajax herdenkingsveld is een betekenisvolle plek voor nabestaanden om te bezoeken en herinneringen op te halen. Als een Ajacied overlijdt en er wordt gekozen voor een crematie, dan kan hier de as worden uitgestrooid.

Grasveld en dug-out uit stadion De Meer 

Op Herdenkingspark Westgaarde ligt de laatste rustplaats voor echte Ajacieden: het Ajax herdenkingsveld. Dit veld is opgezet als voetbalveld en bevat gras uit het voetbalstadion dat tussen 1934 en 1996 de thuishaven was van Ajax: stadion De Meer. Het gras uit dit legendarische stadion is op 12 augustus 1996 naar Herdenkingspark Westgaarde gebracht.

Ook één van de dug-outs uit het stadion in Amsterdam-Oost is te vinden op het Ajax herdenkingsveld. Veel legendarische spelers en trainers van Ajax hebben in deze dug-out gezeten. Bezoekers kunnen hier een moment voor zichzelf nemen op dezelfde plek waar zo veel spelers hun wedstrijden beleefden.

Graffitiwand 

Iedere Ajacied kent de graffitiwand in de Johan Cruijff ArenA. Deze wand is onlosmakelijk met hen verbonden. In samenwerking met de Supportersvereniging Ajax is een graffitiwand ontworpen voor het Ajax herdenkingsveld op Herdenkingspark Westgaarde. De wand is in augustus 2020 gerealiseerd.  

Op de wand staan Johan Cruijff, Jari Litmanen, Patrick Kluivert en Jan Vertonghen. Zij staan symbool voor de vele nationale en internationale successen die Ajax behaald heeft. Een sfeervolle en betekenisvolle plek voor iedere Ajacied.

Mogelijkheden 

Het verstrooien van de as van een Ajacied op het Ajax herdenkingsveld kan zodra u de as heeft ontvangen van het crematorium. Ook als de uitvaart al (langere tijd) eerder of ergens anders heeft plaatsgevonden is het uitstrooien mogelijk.  

Ajax-gedenktegel 

Wilt u een blijvende herinnering, dan kunnen wij een Ajax-gedenktegel van de overledene plaatsen aan de wand van het herdenkingsveld. De speciale gedenktegel verwijst naar een voetbal. 

 Voor het uitstrooien van de as kunt u een afspraak maken met Crematorium Westgaarde via telefoonnummer 020 410 66 66. 

 

Samen maken we het bespreekbaar

Een uitvaart naar wens, waar u maar wilt