‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Mogelijkheden in rouwvervoer

Wat past bij u?

Voor het overbrengen van een overledene wordt meestal gebruik gemaakt van een rouwauto. De nabestaanden kunnen gebruik maken van volgwagens.

Iedereen kent de standaard zwarte, grijze of witte rouwauto’s. Ze zijn er van diverse merken van normaal tot bijzonder exclusief. PC Uitvaart heeft zilvergrijze Mercedes rouwauto’s. Rouwauto’s zijn er echter ook in andere kleuren. Er bestaan zelfs roze en kleurrijk beschilderde rouwauto’s die de overledene naar de laatste rustplek kunnen vervoeren.

Vindt u een rouwauto iets te traditioneel? Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de uitvaart nog persoonlijker te maken. Wellicht is de uitvaartbus dan een goed alternatief. Hierin kunt u samen met de overledene naar de uitvaartlocatie reizen. Ook bijzonder is de uitvaarttruck. Veel truckers of mensen die werkzaam zijn in de transport en logistiek hebben een voorkeur voor deze bijzondere manier van rouwvervoer. Zowel in de uitvaartbus als de uitvaarttruck kunnen bloemstukken meegenomen worden. En speciaal voor motorrijders is er de Rouw Harley.

Een stijlvolle optie is de rouwkoets. In een witte of zwarte koets met witte en of zwarte paarden. En waarom niet zelf dragen? Dit kan alleen als de afstand niet te groot is, denk bijvoorbeeld dragen vanaf een uitvaartcentrum naar de aula door professionele dragers, of wellicht door de nabestaanden zelf.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij denken graag met u mee. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

 

Samen maken we het bespreekbaar

Een uitvaart naar wens, waar u maar wilt