‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Muziek op de uitvaartplechtigheid

Muziek speelt een belangrijke rol bij bijna ieder afscheid. Met behulp van muziek kunt u een bepaalde sfeer creëren. Soms heeft de overledene zelf al zijn of haar voorkeur uitgesproken over de muziek die hij of zij graag gedraaid wil hebben. Als dit niet zo is, kan muziek uitkiezen een moeilijke opgave zijn. Hoe pakt u dit aan?

Wat als leidraad kan dienen is om te beginnen met muziek waar de overledene van hield. Had diegene een favoriete nummer of artiest? Of een bepaald album dat helemaal grijs is gedraaid? U kunt ook denken aan muziek waar u zelf mooie herinneringen aan heeft. Of u laten inspireren door onze Top 15 Uitvaartmuziek.

Veel uitvaartlocaties hebben een digitale muziekbibliotheek waar uit gekozen kan worden.

Live muziek behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Dit maakt een afscheid vak nog persoonlijker. Er zijn professionele muzikanten en/of zangers die hun diensten hiervoor aanbieden, maar als nabestaanden kunt u natuurlijk ook zelf hierin een rol spelen. Kerkelijke diensten vinden ook steeds meer plaats in de aula van uitvaartlocaties, waarbij een koor vaak de muzikale ondersteuning biedt.

Muziek hoeft niet alleen maar in de aula gespeeld te worden. In een uitvaartcentrum, koffiekamer of bij het graf kan het ook mooi zijn om muziek te draaien. Naast muziek kunnen ook foto’s een mooie aanvulling zijn op een afscheid. Op de locaties PC Uitvaart zijn diverse mogelijkheden om beeldmateriaal te tonen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij denken graag met u mee.

Ook voor u interessant: