‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

PC Uitvaart en GreenLeave, een duurzame samenwerking

In het jaar 2023 heeft PC Uitvaart zich aangesloten bij GreenLeave, een samenwerking waarmee we ons actief inzetten voor het streven naar honderd procent duurzame uitvaarten. Met deze samenwerking willen wij niet alleen onze interne bedrijfsvoering en de uitvaarten die wij verzorgen verduurzamen, maar ook een actieve bijdrage leveren aan het toegankelijk maken van duurzaamheid in de gehele uitvaartbranche.

Zeven kernprincipes van GreenLeave

Het afgelopen jaar heeft PC Uitvaart veel veranderingen ondergaan door zich in te zetten voor de zeven kernprincipes van GreenLeave. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de strategie van PC Uitvaart. Daarom worden continu maatregelen onderzocht en geïmplementeerd om de CO2-uitstoot te verminderen en de ecologische impact van de bedrijfsvoering te minimaliseren. Een van deze maatregelen is de overgang naar een volledig elektrisch wagenpark, zowel voor leaseauto’s van medewerkers als voor rouwvervoer.

Duurzaamheid als uitgangspunt

Het uitgangspunt van PC Uitvaart is duurzaam. We bieden altijd duurzame mogelijkheden aan onze klanten, waaronder twee groene uitvaartpakketten voor zowel crematie als begrafenis. Het kiezen van een van deze pakketten draagt bij aan het verminderen van de ecologische impact van het afscheid. Daarnaast hebben nabestaanden de keuze uit diverse duurzame opties, zoals een milieuvriendelijke uitvaartkist, duurzame urnen, bloemen met een duurzaam karakter, lokale, vegetarische en biologische catering van het seizoen, en het gebruik van rouwkaarten. Deze kunnen digitaal zijn of volledig uit gerecycled papier bestaan.

Uit onze cijfers blijkt dat de samenwerking met GreenLeave wordt gewaardeerd door onze klanten. In 2023 was maar liefst vijftig procent van de door ons geleverde uitvaartkisten aan nabestaanden ‘GreenLeave-approved’. Dit label staat garant voor een volledig duurzaam product, waarbij zes uitgangspunten centraal staan: minimaal grondstofgebruik, gebruik van hernieuwbare en lokale grondstoffen, geen gebruik van giftige stoffen, eerlijke arbeidsomstandigheden, minimaal energieverbruik en het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen.

Blik op de toekomst

Terwijl PC Uitvaart uiteraard de keuze tussen begraven en cremeren aanbiedt, kijken we ook vooruit naar de toekomst. We anticiperen op innovatieve methoden zoals resomeren, die aanzienlijk duurzamer zijn dan traditionele begravingen en crematies, wat resulteert in een verminderde ecologische voetafdruk.

Als bedrijf met een hart voor de samenleving streeft PC Uitvaart ernaar actief bij te dragen aan het creëren van een betere wereld voor zowel de huidige als toekomstige generaties. Dit wordt onder andere gedreven door het omarmen van de zeven kernprincipes van GreenLeave, wat substantieel bijdraagt aan ons doel om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. PC Uitvaart blijft voortdurend werken aan een duurzamere toekomst en wil hiermee koploper zijn én blijven in de uitvaartbranche.