‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Wat te doen met rouwbloemen na de uitvaart?

De bloemen op een uitvaart spelen een belangrijke rol. Zo brengt de bloemenzee rondom de kist van uw dierbare warmte met zich mee. Maar wat gebeurt er met de bloemen na het afscheid? We vertellen u hier graag meer over!

Maak zelf een beslissing

Veel mensen vinden het zonde om de bloemen na de uitvaart weg te doen. Helemaal logisch, als u het ons vraagt. De nabestaanden mogen altijd zelf beslissen wat er met de bloemen gebeurt. Ga daarom bij uzelf na waar u zich prettig bij voelt. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn?

Mogelijkheden met rouwbloemen

Met rouwbloemen kunt u uw dierbare voor altijd op een warme manier blijven herinneren. We hebben de allermooiste ideeën voor u op een rijtje gezet.

Plaats de bloemen bij u thuis

Wist u dat het niet verplicht is om de rouwbloemen na het afscheid achter te laten op het graf of op het strooiveld bij het crematorium? Nabestaanden mogen de bloemen altijd mee naar huis nemen. Zet de bloemen in een mooie vaas en creëer een plekje in uw huis waar u uw dierbare kunt herdenken.

Leg de bloemen op een bijzondere plek

Naast bij u thuis, kunt u er ook voor kiezen om de bloemen op een bijzondere plek te plaatsen. Denk hierbij aan een plek die veel herinneringen met zich meebrengt, zoals een monument bijvoorbeeld. Ga de plekken na waar uw dierbare een verbinding mee had en beslis samen met de nabestaanden welke plaats het meest geschikt is.

Maak een schilderij van de rouwbloemen

Wilt u uw dierbare op een unieke manier herinneren? Dan kunt u er voor kiezen om een schilderij van het rouwboeket of enkele rouwbloemen te maken. Dit kunt u op meerdere manieren doen. Zo zou u de bloemen zelf kunnen naschilderen. Zet de bloemen op een mooie plek en kies warme kleuren voor het schilderij. Een andere manier is om de bloemen te laten drogen. Kies de mooiste bloemen uit de rouwboeketten en leg deze een aantal weken tussen de bladzijdes van een boek. Wanneer de bloemen droog zijn, kunt u deze op een mooi papier plakken.

Creëer een mooi rouwboeket

Als u de rouwboeketten het liefst voor altijd in tact wilt houden, kunt u de bloemen het beste laten drogen. Haal per boeket overtollig blad weg en zet de bloemen op een donkere plek. Vaak duurt het enkele weken tot de bloemen helemaal gedroogd zijn. Bent u tevreden met de droogbloemen? Dan kunt u deze op een mooie plek in huis plaatsen.

Voeg de bloemen samen

Er is een grote kans dat er onwijs veel rouwbloemen over zijn na de uitvaart. Om hier een mooie herinnering van te maken kunt u alle nabestaanden vragen om de meest bijzondere bloem uit te kiezen. Voeg vervolgens iedere gekozen bloem samen tot een mooi boeket of zelfs mooie losse boeketten. Zo kan iedere nabestaande een klein rouwboeket meenemen. Op die manier heeft iedereen een bloemrijk aandenken aan het onvergetelijke afscheid van uw dierbare.

Rouwbloemen bewaren in epoxyhars

U kunt ervoor kiezen om een aantal van deze speciale bloemen voor altijd te bewaren, bijvoorbeeld via Floral Stories. Het is mogelijk om de bloemen op te sturen of langs te brengen op meerdere locaties. Eerst worden de bloemen professioneel gedroogd om hun oorspronkelijke vorm en kleur te behouden. Daarna worden ze in epoxyhars gegoten en blijven ze vooral tijd intact.

Laat een sieraad maken

Met een rouwsieraad kunt u uw dierbare voor altijd op een bijzondere manier blijven herinneren. Zo heeft u de mogelijkheid om uw rouwbloemen te bewaren in een armbandje of ketting. Laat uw gewenste bloem of bloemen drogen en laat dit door een specialist verwerken tot een prachtig sieraad.

Creëer zelf een uniek aandenken

Wilt u het afscheid van uw dierbare op een creatieve manier verwerken? Ook hierin zijn verschillende opties. Zo zou u met gedroogde bloemen een boekenlegger kunnen creëren of zelfs een eigen bloemenkaart kunnen maken. Plastificeer de droogbloemen en ontwerp een prachtige boekenlegger. Leg deze tussen het favoriete boek van de overledene of kies zelf een boek dat veel warme herinneringen met zich meedraagt. Met een bloemenkaart kunt u zelf een onvergetelijke herinnering knutselen. Voeg de allermooiste rouwbloemen toe en gebruik de kleuren die u doen denken aan uw dierbare. Doordat u veel tijd een aandacht aan de verwerking van de rouwbloemen besteedt, wordt deze herinnering extra speciaal.

Neem contact met ons op

Vindt u het moeilijk om te beslissen wat u met de rouwbloemen van uw dierbare moet doen? Twijfel dan niet langer en vraag advies van één van onze specialisten. We staan klaar om u gericht verder te helpen! U bereikt ons iedere dag via de telefoon, e-mail of via het contactformulier op onze website. We helpen u graag verder.