Ervaringen

Ons gemiddelde beoordelingscijfer is een 9,2. Daar zijn wij zeer trots op.

Heeft u ook een ervaring die u met ons wilt delen? Klik hier.

Uit de vragenlijst blijkt wel dat ik erg tevreden was, de wijze waarop er voor gezorgd is dat ik de uitvaart vorm kon geven naar eigen inzicht en die uitvaart 100% kon meebeleven zonder te hoeven “zorgen” was fijn. Het vermindert het verdriet niet, maar zorgt wel voor een stuk rust. Bedankt daarvoor.

- Mevrouw Klein, maart 2018

Professioneel, bekwaam en uiterste flexibel

PC Uitvaart is een zeer professionele organisatie en bovendien zijn alle medewerkers uiterst empatisch. Toen wij wisten dat mijn man, Alfred, terminaal was hebben wij PC Uitvaart samen thuis ontvangen om zijn laatste wensen te bespreken. Dat kon op heel korte termijn.
De uitvaartbespreker was heel meelevend met onze uitzichtloze situatie. We hebben besproken hoe wij de uitvaart voor ons zagen en samen het draaiboek doorgenomen. We wilden het simpel houden. Tijdens het gesprek heb ik nadrukkelijk aangegeven dat ik samen met de uitvaartbroeders mijn man wilde wassen. Maar toen het moment daar was, was ik er niet toe in staat. De broeders hebben hem op een heel respectvolle manier meegenomen naar het Uitvaarthuis in Purmerend, 3 uur na zijn overleden. Dat was heel mooi, omdat ik toen nog tijd had om alleen met Alfred afscheid te nemen.
De volgende ochtend kwam de uitvaartbegeleider bij mij thuis. Hij is zeker 2 uur bij mij geweest en er was geen haast. Niets was teveel en de uitvaartbegeleider zorgde ervoor dat ik Alfred nog dezelfde dag kon opzoeken in het uitvaarthuis. Hij lag er zo mooi bij. Rustig en pijnloos en zag er pico bello uit. Ik was altijd welkom in het uitvaarthuis, om bloemen te brengen of om hem te bezoeken met familie uit het buitenland. Alle medewerkers waren altijd ingetogen en respectvol.
Na het overlijden van Alfred had ik vragen over mijn eigen situatie. Toen is dezelfde uitvaartbespreker weer bij mijn langsgekomen. Een super vrouw die haar werk met passie en medeleven doet.
In een periode waarin de emoties niet te beheersen zijn, is het heel belangrijk dat een bekwame instantie de touwtjes in handen heeft. PC Uitvaart is zo’n organisatie. Professioneel, bekwaam en uiterste flexibel. PC Uitvaart ontvangt van ons een gouden ster voor nazorg, flexibiliteit, nakomen van afspraken en kwaliteit van diensten. De wensen van de klant gaan voor, niets is standaard al is het zo een kleine uitvaart zoals het bij ons was.
Binnenkort gaan wij Alfreds as over de Noordzee verstrooien. Ik wist niet dat het mogelijk was tot PC Uitvaart mij hierover vertelde. Dat organiseren wij zelf en wij zorgen dat het een feest wordt. It was the “Old Sea Dog’s Last Wish’.
PC Uitvaart collega’s, hartelijk dank voor deze mooie ervaring in een moeilijke tijd. Met hulp van de uitvaartbespreker heb ik nu zelf ook alvast mijn crematie bij jullie vastgelegd.

- Mevrouw Belfor-MacLeod, maart 2018

Jongens, jullie hebben het prachtig gedaan

Ik werd nooit “doorverbonden” of “in de wacht gezet”. Men toonde sympathie met mij, Men begreep dat de drukte mij wel eens te veel werd en toonde begrip voor mij in een toch verdrietige situatie.
Jongens, jullie hebben het prachtig gedaan. Van familie en kennissen die aanwezig waren niets dan lof hoe mooi alles geregeld was. Van de mannen van ons gezin vernam ik hoe mooi ze het vonden dat de uitvaartbegeleider ons vroeg of wij de kist naar het graf wilden duwen. Sommige familieleden vonden dit prachtig.
Over de verzorging en aankleding kan ik niet veel zeggen ik ben tenslotte een man en weet nu al niet meer welke jurk zij droeg, maar in het licht van mijn vorige antwoorden vertrouw ik erop dat dit ook goed was. Onze dochter en schoondochter waren ook tevreden.
Het muziekmateriaal werd door onze dochter verzorgd. Zij had geen klachten over de afhandeling  en het testen. De bezoekers vonden de muziek prachtig. Mij bracht het slechts tranen.
Echt: jullie hebben het goed gedaan. Ik ben wel eens onzeker, maar de kinderen, kleinkinderen en mijn broers en zusters zeiden allemaal dat het een prachtige begrafenis was. (Prachtig heeft hier natuurlijk niets met vrolijk te maken.)
Zoals jullie natuurlijk weten is een begrafenis, als het goed is, een weerzien tussen vele oude bekenden en familieleden.

- De heer Wouters, februari 2018

De uitvaartbegeleider was echt een geweldig persoon. Dat was ook de reden dat het zo vertrouwd voelde. Misschien een beetje saai, maar ook met het afdrukken van de kaartjes was men behulpzaam en geduldig. Het was geweldig.

- De heer Duppen, februari 2018

Ik en mijn kinderen waren erg onder de indruk hoe de uitvaartbegeleiders ons begeleid hebben. Zij en de medewerkers waren heel erg begaan met ons. De dienst werd verzorgd door mijn broer en de gitaarmuziek werd door een nichtje van mij gedaan. Iedereen was daar van onder de indruk. Ondanks de verdrietige dag hebben wij het in uw omgeving goed kunnen afsluiten.

- Mevrouw Van Grootveld, februari 2018

Een mooi afscheid

Ik ben meer dan tevreden over de medewerkers die mijn moeder vanuit huis hebben overgebracht. Mijn dochter en schoonzoon waren onderweg van hun werk toen de medewerkers mijn moeder kwamen ophalen. De medewerkers hebben op hen gewacht. En zo hebben zij thuis van oma afscheid kunnen nemen. Daar zijn wij allemaal dankbaar voor. Ook op de wijze zoals zij met mijn moeder omgingen. Onze diepe respect. Wij zijn ook meer dan tevreden over de uitvaartbegeleider. Zij heeft dit met zoveel liefde gedaan. Daar zijn mijn vrouw en ik heel dankbaar voor.
Tijdens de opbaring zag mijn moeder er goed uit. Dat was voor mij en degene die afscheid namen goed om haar zo nog te zien. Eigenlijk zoals ze was. Ik had geen koffie geregeld omdat ik er vanuit ging dat er niet zoveel mensen kwamen. Maar dat bleek niet het geval. Dus hebben we alsnog koffie kunnen regelen. Dat was heel fijn.
De verzorging van de dienst van de uitvaartbegeleider heeft mij en alle aanwezigen goed gedaan. Heel prettig was dat de uitvaartbegeleider namens mij en namens mijn dochter heeft gesproken. En ook dat zij ervoor zorgde dat er bloemen, die enigszins overkwamen met de afbeelding op de rouwkaart, op het beeldscherm te zien waren. Zeer attent. Mijn vrouw en ik hebben van familie, vrienden en kennissen te horen gekregen dat het een hele mooie dienst was, een mooi afscheid. Dit hebben wij ook mede dankzij de uitvaartbegeleider kunnen bewerkstelligen. Neemt niet weg dat wij ook de medewerkers dankbaar zijn die mijn moeder vanaf het begin hebben verzorgd.

- De heer Dalmulder, februari 2018

Ik kan niet anders dan met veel lof over de medewerkers schrijven, het heeft ons alle rust gegeven om iedereen te woord te staan. Ik wil namens de familie dan ook nogmaals onze dank uitspreken. Het is precies zo gegaan als mijn vader en wij hebben gewild.

- Mevrouw Balk, februari 2018

Op het moment ben je emotioneel en is helder denken moeilijk. Alle medewerkers stelden zich netjes voor, geven je de tijd om alles in je op te nemen en leggen alles duidelijk uit. Zeer goed en menselijk! Alle zaken goed doorgesproken en helder uitgelegd. Ook het financiële plaatje. Alleen heb ik de eindafrekening nog niet ontvangen. Was goed opgebaard en goed verzorgd.

- De heer Van der Graaf, februari 2018

Tijdens het ophalen waren de 2 heren uiterst correct en zij gaven een erg prettig gevoel in deze nare situatie.

- Heer De Pauw, februari 2018

Dit moet me even van het hart

Een bijzonder woord van dank aan onze uitvaartbegeleider. Ik wil hem bedanken voor de uitermate goede en professionele wijze waarop hij de uitvaart begeleid heeft van de heer IJsselstein gisteren in Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad in Zaandam. De crematie werd bijgewoond door 2 verschillende groepen. Familie en personen die op andere wijze met de overledene contact hebben gehad in diens leven. Daardoor verliep het contact nogal stroef. Ondanks dat, heeft de uitvaartbegeleider oog gehad voor elk van ons. Fantastisch gedaan. Tevens wil ik vermelden dat alles buitengewoon verzorgd was. De kaarten, de verzorging van de heer IJsselstein zelf. Het was top. Mijn complimenten. Wilt u dit aan hem overbrengen? Bedankt, dit moest me even van het hart.

- Mevrouw Brinkman, februari 2018

Een mooie afsluiting

De uitvaart van mijn moeder was goed geregeld en daardoor voor ons als nabestaanden een mooie afsluiting van haar leven. De uitvaartbegeleidster heeft in het eerste gesprek een duidelijk draaiboek neergelegd waarop wij onze activiteiten in die emotionele week konden richten. De gemaakte afspraken werden keurig opgevolgd. Ook de faciliteiten op crematorium Westgaarde vonden wij heel mooi en verzorgd. Tijdens de uitvaart zelf was er nog een persoonlijke noot van de uitvaartbegeleidster waar wij heel blij mee waren. Bij deze een pluim voor haar.

- De heer Doornheim, januari 2018

TOP

Na diverse gebeld te hebben, PC snel te pakken. Goed duidelijk en helder gesprek en alvast advies en snelle opvolging acties. Super. mijn complimenten voor allemaal. Vriendelijk en prettig persoon kon niet beter. TOP. Doordat je snel met de familie moet beslissen over een en ander kreeg ik later toch twijfels over locatie. Heb ‘s avonds gebeld en hij belde snel terug. Mijn twijfel aangegeven. Hij heeft geluisterd meegedacht geadviseerd en een voorstel gedaan en snel actie ondernomen. Binnen 1 uur was de locatie gewijzigd dit gaf mij zoveel meer rust en achteraf was iedereen het er ook over eens dat dit een heel goede beslissing is geweest want de locatie maakte het afscheid ook heel mooi.

- Mevrouw Tielsema, januari 2018

Bedankt voor de begeleiding vorige week. Ik heb het als een heel mooie middag ervaren en ben heel blij dat alles gegaan is zoals het ging. Ik vond het mooi ondanks al het verdriet. Ik heb er een goed gevoel bij. Dank voor alle moeite.

- Mevrouw De Wit, januari 2018

Mijn man en ik waren zeer onder de indruk van de verzorging en dat het zo netjes ging met het ophalen van mijn moeder. We hebben zelfs foto’s gemaakt van het ophalen en een video van de wegrijdende auto.

- Januari 2018

Een hele lieve man

Wij zijn gewoon tevreden om hoe alles is verzorgt! De uitvaartverzorger van PC Uitvaart hebben wij ervaren als een zeer meelevend persoon die zich goed kan inleven hoe hij met verdriet moet omgaan van mensen die hun dierbare hebben verloren! En ons het gevoel hebt gegeven als een echt steun en toeverlaat tijdens het begeleiden en verzorgen van de uitvaart! Deze heer is een topper!! Een hele lieve man in alle opzichten!

- Mevrouw Baite, januari 2018

Het is allemaal zeer keurig en respectvol gegaan. Tijdens de overbrenging konden wij achter de auto aan lopen tot deze uit het zicht verdween. Dat deed ons erg goed. De begeleiding is meer dan prima. Het allerbelangrijkste is dat er rust en respect bij de medewerkers uitstraalt, en dat is precies wat de PC biedt.

- Januari 2018

Het is allemaal erg goed geweest. De medewerkers die onze moeder hebben overgebracht waren zeer respectvol en heel erg oplettend en attent. Dat was werkelijk hartverwarmend.

- Mevrouw Van Duin, december 2017

Zeer professioneel, maar ook zeer plezierig en menselijk contact. Met name bij het verzorgen van mijn moeder was de begeleiding van de collega heel rustig en plezierig.

- Mevrouw Ketting, december 2017

Dezelfde uitvaartverzorger

Bij de organisatie van de crematie van mijn vader (begin 2015) waren wij zeer tevreden over de begeleiding van de uitvaartverzorger en dus heb ik speciaal om haar gevraagd bij de 1e melding. Ook dit keer was dat prima in orde! Niets dan lof voor de zorgvuldige manier waarop de PC en de uitvaartverzorger ons door dit ingewikkelde klusje hebben geloosd!

- De heer Bijmoer, november 2017

De medewerkers van PC Uitvaart kwamen vriendelijk en professioneel over met veel medeleven. Zelfs toen ze mijn vader afvoerde via de trap deden ze heel voorzichtig. De uitvaartbegeleider was heel vriendelijk en leefde erg mee. Als ik het tijdens het gesprek moeilijk had, konden we bepaalde afspraken ook uitstellen wat ik heel fijn vond. Zij bleef betrokken en stond altijd klaar als ik vragen had.

- De heer C.S. Sarmoen, december 2017

Zeer prettige begeleiding

Ik wil jullie bedanken voor de zeer prettige begeleiding bij het overlijden van onze man, (schoon)vader en opa. En dan toch met name de uitvaartbegeleider. Wat versta jij je vak goed! Echt chapeau! Jullie zijn een zeer prettige bijkomstigheid in een moeilijke periode! Onze grote dank daarvoor!

- Mevrouw Verver, augustus 2017

Echt goede service. Ik had verwacht dat deze service meer bij een kleinere (paar mensen in totaal) uitvaaronderneming zou passen, maar jullie hebben het tegendeel bewezen!

- Augustus 2017

Van hoog niveau

Na de crematie in uitvaartcentrum Zaandam willen wij onze dank en waardering geven aan de dames van de PC. Van een hoog niveau. Ook de medewerker van de muziek in de aula zijn we bijzonder dankbaar. Alles op tijd gestart en een mooie geluidsweergave.

- Mevrouw Verheijke-Keijzer, juli 2017

Direct volledig vertrouwen

Onze uitvaartbegeleidster won direct het volledige vertrouwen van mijn moeder en de rest van de naaste familie. We hebben er zelfs voor gekozen om de crematie een dag later te laten plaatsvinden, zodat zij ons zelf zou kunnen begeleiden. Op het laatste moment hebben we toch nog wat wijzigingen laten aanbrengen in de tekst op de kaart. Dit alles was geen enkel probleem voor de drukker. De crematie vond plaats in De Kwakel. Dit is geen locatie van PC, maar ik wil wel even kwijt dat de samenwerking met de technische medewerker aldaar super was. Alles werd goed vooraf getest en de plechtigheid zelf en de afloop daarvan was tot in de puntjes geregeld.

- De heer Kassenaar, juni 2017

Voor de tweede maal zijn we bij een verdrietig verlies prima begeleid door PC Uitvaart. Mijn complimenten.

- Mevrouw Miedema-Vronik, juni 2017

Fantastisch geregeld

Ik wil PC Uitvaart nogmaals dankzeggen voor de prettige begeleiding en organisatie na het overlijden van mijn echtgenoot. De condoleance en crematie waren fantastisch geregeld. Mede door onze uitvaartbegeleider, het team van de verzorging, de drukkerij, de klantenservice, de chauffeurs, e.a. hebben ervoor gezorgd, dat ook familie en belangstellenden dit afscheid als mooi en sfeervol hebben ervaren.

- Mevrouw Raven-Jantzen, juni 2017

Ik vond het geweldig respectvol toen ze de straat uit gingen, omdat er nog iemand voor de auto liep. Dat had ik niet verwacht.

- De heer Dondorp, juni 2017

Grote pluim

Ik vond de uitvaart prima verlopen. Vooral de timing. Met name het moment tijdens het laatste lied waarop de dragers tegelijkertijd binnen kwamen en dat tijdens de laatste maten van het laatste lied de buitendeur naar boven open schoof en de kist naar buiten werd gedragen. Ook over de opbaring was ik heel tevreden. We werden keurig geholpen en op ons gemak gesteld. Een grote pluim voor deze mensen.

- De heer Klim, juni 2017

De hele uitvaart plus verzorging van personeel was uitstekend. Het was keurig.

- De heer Möllenkamp, mei 2017

Voor zover een uitvaart prettig kan zijn, heb ik die ervaring wel gehad bij de uitvaart van mijn moeder.

- Mevrouw Sterk, mei 2017

Ze zag er mooi uit

Ik had speciaal gevraagd om bij de verzorging haar pony goed te doen. Dat kon ik op het moment dat ik wilde op afspraak komen bekijken en de overledene zag er mooi uit.

- Mevrouw Reijders-Kessler, mei 2017

Zeer tevreden, maar had niet anders verwacht i.v.m. eerdere ervaringen met de PC. Zeer correct en ondersteunend.

- De heer Van den Heuvel, mei 2017

Zeer goed begeleid

Recentelijk heb ik 2 crematies meegemaakt. Eén in Lelystad en één in Amsterdam. Deze werden zeer goed begeleid door de uitvaartbegeleider. Alle lof, ook voor de andere medewerkers. Ik kan Uw organisatie van harte anbevelen. Ik ben ook klant bij jullie maar ik wacht nog even.

- Mevrouw Verberne-Vonk, april 2017

Ik was heel erg tevreden over alles. Ze hebben me heel veel dingen uit handen genomen waar ik erg tegen op zag.

- Mevrouw Phoolahurry, april 2017

Alles in de puntjes geregeld

Mijn man is begin september 2015 overleden. De steun van jullie was perfect. Alles in de puntjes geregeld. Vooral bij de crematie, die man deed het prefect. Prima maatschappij. Zeker een aanrader, zeer tevreden.

- Mevrouw Spanjaard, maart 2017

Betrokkenheid, hulp en respect

Mijn echtgenote is begin februari overleden en 4 dagen later gecremeerd. Mijn speciale dank gaat uit naar de uitvaartbegeleider die het gesprek thuis voerde en de plechtigheid leidde, alsmede naar de medewerker van de Klanteninformatie die mij (echtgenoot) heeft geholpen met het samenstellen van de muziek tijdens de plechtigheid. Dit om reden dat mijn desktop niet goed werkte. Ik ben deze mensen zeer dankbaar voor hun betrokkenheid, hulp en getoonde respect. Zulke mensen heb je in zo’n moeilijke tijd graag om je heen. Dank allen.

- De heer Loman, februari 2017