Onze partners

Hieronder vindt u een lijst met partners waarmee PC Uitvaart samenwerkt. Zij kunnen u helpen bij het beantwoorden van uw vraagstuk. Houd er rekening mee dat er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Deze diensten worden niet aangeboden door PC Uitvaart. Eventuele problemen die voortkomen uit het gebruik van diensten van derden vallen buiten de controle en verantwoordelijkheid van PC Uitvaart.

1. Humanitas

Humanitas

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie; zij zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. De hulp van Humanitas is gratis en altijd in de buurt, er zijn 78 afdelingen door het hele land die verschillende activiteiten aanbieden. Bekijk hier welke activiteiten vanuit Humanitas in uw regio plaatsvinden.

PC Uitvaart organiseert samen met Humanitas elke derde maandag van de maand het RouwCafé in het ParkCafé op Herdenkingspark Westgaarde. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze activiteiten kalender.

Bezoek de website van Humanitas of neem contact op via:

info@humanitas.nl
www.humanitas.nl
020 523 11 00

2. Partiar

Partiar

Partiar regelt als onafhankelijk executeur, alle praktische, administratieve en fiscale zaken rondom de afwikkeling van uw nalatenschap. Een gekwalificeerd team van ruim 27 medewerkers, waaronder juridische experts uit het notariaat en het bankwezen, staat klaar om u als erfgenaam te adviseren en te ontzorgen.

Met de benoeming van Partiar als executeur heeft u zelf de regie in handen, ook als u er niet meer bent.

Bezoek de website van Partiar of neem contact op via:

info@partiar.nl
www.partiar.nl
0252 23 16 85

3. Thuisnotaris

Thuisnotaris

Thuisnotaris maakt het simpel om al uw notariële zaken online vanuit huis te regelen. Met bijna 30.000 tevreden klanten en scherpe tarieven biedt Thuisnotaris expertise en betaalbaarheid voor het aanvragen van een verklaring van erfrecht en het opstellen van testamenten en/of levenstestamenten. Thuisnotaris biedt ook hulp bij de volledige afwikkeling van de nalatenschap, zoals het indienen van aangiften voor erfbelasting en inkomstenbelasting.

Maak het regelen van uw notariële zaken eenvoudig met Thuisnotaris.

Bezoek de website van Thuisnotaris of neem contact op via:

info@thuisnotaris.nl
www.thuisnotaris.nl/

Buurtteam Amsterdam

Heeft u vragen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten of veiligheid? Of kunt u (tijdelijk) extra steun gebruiken? Dan terecht bij Buurtteam Amsterdam.

In heel Amsterdam zijn buurtteammedewerkers om u kosteloos te helpen. Zo krijgt u snel de juiste ondersteuning in uw eigen buurt. Ook voor hulp en ondersteuning voor nabestaanden.

Bezoek de website van Buurtteam Amsterdam of neem contact op via:

www.buurtteamamsterdam.nl
info@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl
020 – 667 51 00

Digital Life Legacy

Mensen bellen, betalen, mailen en leven via hun digitale apparaten. Maar wat als iemand plotseling overlijdt? Hoe kom je als nabestaande dan bij belangrijke bestanden met emotionele- of zelfs financiële waarde als je geen wachtwoord of code hebt?

Digital Life Legacy kan u helpen met het toegankelijk maken van deze dierbare data. Zij stellen gegevens veilig en geven rechtmatige erfgenamen op juridisch correcte wijze, toegang wanneer wachtwoorden of toestelcodes onbekend zijn.

Digital Life Legacy is het kennis- en expertisecentrum voor digitale nalatenschap.

Bezoek de website van Digital Life Legacy of neem contact op via:

info@digitallifelegacy.nl
www.digitallifelegacy.nl
085 049 69 29

Landelijk Steunpunt Verlies

In samenwerking met het Landelijk Steunpunt Verlies (LSV) bieden wij kosteloos een digitaal overzicht aan. Hierin vindt u een handige nazorggids en een checklist die u kunt afstemmen op uw persoonlijke situatie.

De digitale nazorgomgeving is persoonlijk en daarom alleen toegankelijk met een persoonlijke inlogcode. Vul onderaan de pagina het contactformulier in om uw inloggegevens te ontvangen.

Morgenbos

Van oudsher staan bomen symbool voor het levend houden van herinneringen. Het Morgenbos is een bijzondere plek waar u een digitale boom kunt planten om een dierbare te herdenken. Ook is het mogelijk om een boom te planten voor een nabestaande en dit te delen via e-mail, Whatsapp of social media. Met dit sympathieke gebaar kunt u iemand een hart onder de riem te steken en zo laten weten dat u aan hem of haar denkt. 

Plant een digitale boom op www.morgenbos.nl

Power2Kids

Power2kids

Wat als het plotseling nodig is om met uw zoon of dochter te praten over doodgaan, afscheid nemen en het moeten missen van iemand? Power2kids biedt ondersteuning aan ouders om deze gesprekken te voeren, zodat kinderen de kracht ontwikkelen om met moeilijke momenten om te gaan. Power2kids staat ook klaar voor kinderen bij het verwerken van de emoties die ze ervaren wanneer ze iemand moeten missen van wie ze veel houden.

Kinderen zijn veerkrachtige mini mensen; samen gaan we aan de slag.

Bezoek de website van Power2kids of neem contact op via:

hanne@power2kids.nl
www.power2kids.nl
06 5263 85 37

Prezens

Heeft u een geliefde verloren of heeft u te maken met een ander ingrijpend verlies en zoekt u steun bij het verwerken van dit verdriet? Dan bent u welkom bij Soelaas, een initiatief van Prezens voor preventieve zorg.

Bij Soelaas kunt u kosteloos terecht voor drie individuele gesprekken en verschillende ondersteuningsgroepen, zowel voor nabestaanden na zelfdoding als voor kinderen van verschillende leeftijden die een dierbare hebben verloren.

Bezoek de website van Prezens of neem contact op via:

soelaas@prezens.nl
www.ggzingeest.nl/prezens
088 788 50 15

Questio – Centrum voor Levensvragen

Geestelijke zorg gaat over zingeving en levensvragen. Het gaat om grote en kleine vragen, die ieder mens zich vroeg of laat stelt. Over het hoe en waarom van het leven en de zin van het bestaan.

Bij Questio werken verzorgers die speciaal zijn opgeleid voor begeleiding van vragen rondom zingeving, kwaliteit van leven, sterven, levensbeschouwing, religie en spiritualiteit.

Questio biedt een luisterend oor, helpt u om gedachten te ordenen en begeleidt u bij rouw en verdriet.

Bezoek de website van Questio of neem contact op via:

info@stichtingquestio.nl
www.stichtingquestio.nl
06 3884 02 77

Stichting Nabestaandenzorg

In het leven krijgt iedereen te maken met verlies, afscheid en dus met rouw. Hoewel er geen algemene oplossingen zijn voor het rouwproces, bestaan er wel manieren om het verdriet te verlichten. Stichting Nabestaandenzorg biedt ondersteuning door middel van individuele en groepsgesprekken, informatie zoals boeken en podcasts, herdenkingsmogelijkheden, en andere manieren die kunnen bijdragen aan het verlichten van uw verdriet.

Rouwen verschilt per persoon en situatie, maar één ding is zeker: u hoeft het niet alleen te doen.

Bezoek de website van Stichting Nabestaandenzorg of neem contact op via:

info@stichting-nabestaandenzorg.nl
www.stichting-nabestaandenzorg.nl
06 2791 04 89

WegWijsSalons

Wees welkom bij onze WegWijsSalons met al uw vragen, maar ook voor een praatje, koffie of gezelligheid.

Onze buurtteammedewerkers staan voor u klaar samen met professionals van andere organisaties uit de buurt. We weten veel van gezondheid, geldzaken, activiteiten in de buurt en nog veel meer.

‘U kunt gewoon zonder afspraak binnenlopen en onze hulp is gratis.’

Neem contact op met WegWijsSalons of bezoek de website van via:

www.buurtteamamsterdam.nl/inlopen-in-nieuw-west/
020 – 667 51 00

Wilt u meer weten of inloggegevens aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Samen maken we het bespreekbaar

Een uitvaart naar wens, waar u maar wilt