‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Duurzame Uitvaart Plannen

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het milieu en ook een duurzame uitvaart plannen is steeds vanzelfsprekender. Veel mensen hebben al enigszins voor ogen wat ze zouden willen, maar weten niet wat er allemaal kan. Bij het organiseren van een duurzaam afscheid kijken we samen naar milieuvriendelijke opties.

Groene keuzes

Voor ieder onderdeel van het afscheid zijn er verschillende groene keuzes. Denk bijvoorbeeld bij vervoer aan een elektrische rouwauto of aan een rouwbakfiets; of denk aan een rieten mand van wilgentenen, een wade van hennepstof, of een kist gemaakt van paddenstoelen in plaats van een houten kist.

De meeste standaardkisten in ons aanbod zijn allemaal duurzaam geproduceerd, dus ook degenen die niet bewust bezig zijn met een milieuvriendelijk afscheid, dragen bij aan een betere wereld dan vroeger.

➛Hier vindt u gedetailleerde uitleg over wat er allemaal mogelijk is bij PC Uitvaart.

Maak gebruik van bestaande pakketten

Om te zorgen dat het niet te ingewikkeld wordt, hebben wij twee groene uitvaartpakketten samengesteld: een voor cremeren en de ander voor begraven. Hierin staan uitsluitend duurzame opties direct op een rij. Dankzij dit pakket weet u zeker dat elke keuze die u maakt een milieuvriendelijke optie is.

Duurzaam hoeft niet duur te zijn. De prijs is van het groene uitvaartpakket komt overeen met de prijs van een gemiddelde uitvaart.

Wensen vastleggen

Heeft u zelf al voor ogen wat u wilt? Dan is het verstandig om deze wensen van tevoren te bespreken. Dit kunt u bijvoorbeeld aangeven aan familie, door een plan met ze te bespreken of een codicil te schrijven waarin u uw wensen noteert, en dit ondertekent.

U kunt ook een afspraak maken met een van onze afscheidsadviseurs om uw wensen vast te leggen. Zij kunnen elk onderdeel van het afscheid met u bespreken. Wanneer de wensen zijn uitgewerkt en er een plan klaarligt, ontzorgt dit uw dierbaren. Daarnaast voorkomt u hiermee dat nabestaanden door emoties of tijdsdruk andere keuzes maken dan u voor ogen had.

PC Uitvaart als bedrijf

Wij streven ernaar een zo klein mogelijke impact te hebben op het milieu. Onze ambitie is om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Om dit te realiseren, focussen wij ons op de verduurzaming van onze bedrijfsvoering en het organiseren van duurzame uitvaarten. Daarnaast werken wij samen met leveranciers van uitvaartproducten die duurzaamheid vooropstellen.

PC Uitvaart is aangesloten bij Stichting GreenLeave, een samenwerkingsverband van uitvaartondernemers die streven naar 100% duurzame uitvaarten. Bij GreenLeave uitvaartondernemers is duurzaamheid een integraal onderdeel van hun bedrijfsvoering, doordat deze voldoet aan vijf kernprincipes op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).