‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Kist gemaakt van paddenstoelen

De Loop Living Cocoon is een biologisch afbreekbare paddenstoelenkist die in de aarde wordt afgebroken en de grond daarmee verrijkt. In plaats van een kist van hout, is deze gemaakt van het ondergrondse wortelnetwerk van paddenstoelen genaamd mycelium. Daarom wordt het ook wel de ‘levende doodskist’ genoemd.

Milieubewust

De initiator en bouwer van deze technologie is Loop Biotech, een bedrijf uit Delft wat de afgelopen jaren een methode heeft ontwikkeld waarmee de paddenstoelen in een speciale mal groeien in de vorm van een kist, baarplank of urn. Het groeien duurt ongeveer een week.

De bomen waarvan traditionele kisten zijn gemaakt hebben soms wel 20 jaar in een bos gestaan voordat ze gekapt en verwerkt worden. Dit hout doet er bovendien jaren over om af te breken. De kist van Loop Biotech is na ongeveer anderhalve maand opgenomen in de aarde en leeft daarin voort. Daarnaast is het Loop ForestBed, een ‘open kist baarplank’ waar mensen gewikkeld in een duurzame wade van textiel op liggen, ontwikkeld. Ook dit product wordt volledig opgenomen door de natuur.

Wie voor een crematie kiest, kan nu ook voor een prachtig ontworpen urn gaan, waarbij in de deksel een boompje geplaatst is. Nadat de urn in de grond begraven is, helpen de paddenstoelen en de as het boompje te groeien. Een uiteindelijke reïncarnatie van mens naar boom. De urn kan echter ook op de schouw worden gezet en bijvoorbeeld door de kleinkinderen beschilderd met biologische verf.

Lees hier meer mogelijkheden voor duurzame asbestemmingen.

‘We groeien een nieuwe generatie producten die leven en de natuur verrijken, om
onze planeet leefbaar te houden voor huidige en toekomstige generaties’,
aldus Bob Hendrikx, oprichter Loop Biotech.

Partner van PC Uitvaart

Vanwege het duurzame karakter van deze producten is PC Uitvaart een trotse partner van Loop Biotech. Wilt u meer weten over de duurzame mogelijkheden rondom een uitvaart, of over de zojuist gelanceerde producten van Loop Biotech? Neem dan contact met ons op of bekijk onze duurzame opties.

Samen maken we het bespreekbaar

Een uitvaart naar wens, waar u maar wilt