Over ons

Elke dag dragen onze medewerkers bij aan het verzorgen van een betekenisvol afscheid. Ieder vanuit zijn of haar eigen functie. Bij al ons denken en handelen staat het belang van onze gasten en klanten steeds voorop. Het organiseren van een goed afscheid is immers alleen mogelijk door een goede samenwerking.
Onze uitvaartbegeleiders staan dag en nacht voor u klaar en helpen u graag.

Onze missie

Wij geloven dat een mooie, persoonlijke uitvaart nabestaanden helpt om de dood van hun naaste een goede plek te kunnen geven in hun leven. De missie van PC Uitvaart is het verzorgen van een stijlvolle uitvaart, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden.

Duurzaam ondernemen

PC Uitvaart staat middenin de samenleving en wil een actieve bijdrage leveren om een betere en mooiere wereld te creëren voor huidige en toekomstige generaties.
Dat doen we zelf als bedrijf én samen met onze klanten. Want samen zijn we onderweg naar een duurzame wereld.

Wij willen met onze activiteiten een zo klein mogelijke impact hebben op de mens, het milieu en de samenleving waarin wij opereren. Onze ambitie is om in 2030 klimaatneutraal te zijn.
Om dit te realiseren, focussen wij ons op het verduurzaming van onze bedrijfsvoering en het organiseren van duurzame uitvaarten. Daarom zijn wij ook aangesloten bij GreenLeave. Bij de GreenLeave leden is duurzaamheid een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering, doordat we de zeven kernprincipes van GreenLeave hanteren.

Ons motto

‘Alles voor een betekenisvol afscheid’, dat is het motto van PC Uitvaart. Want een uitvaart verzorgen is geen lopendebandwerk – en mag dat ook nooit zijn. Elke persoon verdient een zorgvuldig georganiseerd afscheid dat net zo uniek is als hij of zij zelf. Een afscheid dat eer doet aan de overledene. En een afscheid dat de nabestaanden troost geeft in een verdrietige tijd. Maatwerk dus met een zeer persoonlijke touch.

Historie

PC Uitvaart is in 1931 opgericht als vereniging met het doel zorgdragen voor een behoorlijke en betaalbare uitvaart voor haar leden.

In die periode dienden uitvaarten in Amsterdam groots te zijn –  compleet met rijtuigen, volop personeel en gevolg – terwijl de nabestaanden dit regelmatig helemaal niet konden betalen. Een groep werknemers van de Zuidergasfabriek wilden dit anders en richtten de ‘Coöperatieve Vereniging U.A. voor Lijkbezorging’ op.

Al gauw kende de vereniging duizenden leden. Na verhuizing naar de P.C. Hooftstraat raakte zij meer en meer bekend als ‘Coöperatie PC’, later werd dit ‘PC Hooft’ en nu ‘PC Uitvaart’ met de slogan: Alles voor een goed afscheid.

Voor uitvaartverzekeringen en –deposito’s kon men ook bij ons terecht. PC Uitvaart kreeg ook bekendheid buiten de stad en opende diverse uitvaartlocaties in de regio Zaanstad, Purmerend, Hoorn, Alphen aan den Rijn, Haarlemmermeer en Almere.

Onze organisatie

PC Uitvaart heeft een directie die bestaat uit twee directeuren.

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het beleid van PC Uitvaart en monitort de algemene gang van zaken. Hierbij richt zij zich op het waarborgen van het voortbestaan van PC Uitvaart en maakt daarbij een evenwichtige afweging van de belangen van alle stakeholders. Daarnaast staat de Raad van Commissarissen de directie met raad terzijde en fungeert als klankbord.

De Raad van Toezicht controleert wat Stichting PC Uitvaart Deposito wat zij doet en aan haar klanten belooft.

Stichting PC Hooft heeft een bestuur dat uit meerdere bestuurders bestaat.

 

Samen maken we het bespreekbaar

Een uitvaart naar wens, waar u maar wilt