‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Online condoleren: steun betuigen in het coronatijdperk

Het Coronavirus grijpt steeds verder om zich heen en de gevolgen worden steeds meer zichtbaar. Helaas geldt dat ook voor uitvaarten.

Zo zijn er maximaal dertig personen toegestaan bij een plechtigheid. Een besluit dat nabestaanden voor keuzes stelt die we ons enkele weken geleden niet voor konden stellen. Hierdoor kan niet iedereen meer aanwezig zijn bij het afscheid. Het doet enorm veel pijn om die laatste groet niet aan de overledene te kunnen brengen. Steun betuigen aan de nabestaanden is ook niet meer mogelijk.

Online condoleren

Om de nabestaanden van op afstand toch een hart onder de riem te kunnen steken, heeft PC Uitvaart de mogelijkheid om de familie online te condoleren. Terugkijken in een online condoleanceregister kan nabestaanden troost bieden, juist in deze heftige tijden. Met online condoleren is het mogelijk om bijzondere herinneringen over de overledene te delen. U kunt de nabestaanden het beste toewensen, een kaarsje branden, een foto uploaden en muziek delen . Het register kan openbaar beschikbaar zijn, of alleen toegankelijk met een unieke code.

Onze uitvaartbegeleiders zorgen dat de nabestaanden na afloop van het afscheid het online condoleanceregister in hun bezit krijgen. Zodat zij in alle rust en op een moment dat het ze uitkomt alle steunbetuigingen kunnen teruglezen.
Heeft u de komende tijd een uitvaart gepland staan waar u niet bij kan zijn? Vraag de familie of er de mogelijkheid is tot online condoleren. Onze actuele online condoleanceregisters vindt u hier: pc.nl/condoleanceregister