‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Welke bloemen voor in het rouwboeket kiest u?

Al eeuwenlang gebruiken we bloemen om ons medeleven te tonen. In moeilijke tijden bieden bloemen een boodschap van hoop, liefde en troost. Er zijn ontzettend veel opties, zowel in soorten bloemen als in soorten rouwboeketten. Om u te helpen bij het maken van een keuze, hebben we de verschillende opties en hun betekenissen op een rijtje gezet.

Verschillende soorten rouwboeketten

Elk rouwboeket vertelt een uniek verhaal. Er zijn verschillende soorten rouwboeketten, elk met een eigen betekenis en stijl.

Ovaal rouwboeket

Het ovale bloemstuk is een populaire keuze voor rouwboeketten vanwege zijn elegante en symmetrische vorm. Dit bloemstuk is traditioneel en heeft een klassieke uitstraling.

Langwerpig rouwboeket

Een langwerpig, vaak symmetrisch boeket dat over de kist ligt. Het boeket heeft een elegante en verfijnde uitstraling.

Druppelvormig rouwboeket

Dit boeket staat symbool voor tranen en verdriet. Het boeket is breed aan de bovenkant en loopt versmald naar beneden, wat een elegante en sierlijke uitstraling geeft.

Biedermeier rouwboeket

Dit compacte, ronde boeket is strak gebonden en vaak rijk aan groen en bloemen, wat een gevoel van samenhang en harmonie uitstraalt.

Hartvormig rouwboeket

Een hartvormig boeket symboliseert liefde en verbondenheid, vaak gekozen om persoonlijk verdriet te uiten. Het is een boodschap van eeuwige liefde en herinneringen.

Bloemenmandjes

Bloemenmandjes zijn er in verschillende vormen, maten en stijlen. Van elegant gevlochten mandjes tot moderne varianten, elk heeft zijn eigen charme en is gevuld met bloemen.

Veldboeket

Een veldboeket heeft een natuurlijke, losse uitstraling door de mix van wilde bloemen en groen. Het ziet er elegant uit en laat de schoonheid van de natuur zien.

Droogbloemen

Droogbloemen worden vaak gekozen vanwege hun duurzaamheid en tijdloze charme. Ze symboliseren blijvende herinneringen en stralen rust en sereniteit uit.

Een eigen herinnering

Naast een traditioneel rouwboeket kunt u ook kiezen voor de Bloemenband. Deze band wordt rondom de kist geplaatst en biedt ruimte voor verschillende losse bloemen. Iedereen kan een eigen bloem meenemen en in de Bloemenband plaatsen als eerbetoon en herinnering aan de overledene.

De juiste bloemen voor het rouwboeket kiezen

Elke bloem heeft een eigen betekenis en kan een uniek verhaal vertellen over uw dierbare en zijn of haar karaktereigenschappen.

Lelies

De lelie symboliseert zuiverheid en onschuld en wordt vaak geassocieerd met de gedachte dat de ziel na de dood terugkeert naar een staat van puurheid. Witte lelies brengen troost en vrede in moeilijke tijden.

Calla lelie

De calla lelie staat voor schoonheid, verfijning en eenheid. Het is een elegante bloem die vaak wordt gebruikt in boeketten vanwege zijn serene uitstraling.

Gladiolen

Deze majestueuze bloemen staan voor een sterk karakter, morele integriteit en oprechtheid.

Anjers

De anjer symboliseert respect en genegenheid en wordt vaak gekozen om waardering uit te drukken. Witte anjers symboliseren pure liefde en onschuld, rode anjers staan voor bewondering en roze anjers herinneren ons aan speciale momenten.

Chrysanten

Chrysanten worden vaak in rouwboeketten gebruikt en symboliseren respect en oprechtheid. Ze zijn geliefd vanwege hun betekenisvolle boodschap en lange houdbaarheid.

Rozen

De roos is een populaire bloem die symbool staat voor liefde en respect. De verschillende kleuren hebben hun eigen betekenis: wit staat voor onschuld, rood voor liefde, en roze voor dankbaarheid.

Orchideeën

Orchideeën staan bekend om hun zeldzaamheid, schoonheid en luxe. Ze kunnen worden gekozen om de unieke persoonlijkheid van de overledene te symboliseren en vormen vaak een eerbetoon aan eeuwige liefde.

Gerbera

Gerbera’s staan bekend om hun levendige kleuren en symboliseren vrolijkheid, dankbaarheid en positiviteit.

Zonnebloem

De zonnebloem staat voor warmte, positiviteit en trouw. Deze bloem wordt vaak gekozen om vreugdevolle herinneringen te symboliseren en een gevoel van hoop en licht te brengen.

Duurzame bloemen

Bloemen zijn vaak niet duurzaam omdat ze per vliegtuig worden vervoerd of in kassen worden gekweekt. Gelukkig zijn er groene alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor Nederlandse, seizoensgebonden bloemen of pluk bloemen uit uw eigen tuin of een lokale pluktuin. Op Herdenkingspark Westgaarde vindt u een pluktuin waar u gratis seizoensgebonden bloemen kunt plukken.