‹ Bekijk alle nieuws berichten

Coronavirus: de consequenties voor uw uitvaart

Update 16 maart

De overheid heeft op 15 maart verdere maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom is besloten om onder andere alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland te sluiten tot en met 6 april.

Gevolgen voor condoleances, rouwbezoeken en uitvaartplechtigheden

De nieuwe maatregelen hebben ook een grote invloed op condoleances, rouwbezoeken en uitvaartplechtigheden.

Samenkomen met familie, vrienden en andere nabestaanden om uw verlies te delen, te rouwen en de overledene te herdenken kan op dit moment niet plaatsvinden.

Kleine plechtigheden tot 30 personen kunnen gewoon plaatsvinden. We organiseren het afscheid in een grotere ruimte waar we de stoelen verder uit elkaar kunnen zetten. Onze uitvaartbegeleiders en medewerkers op onze locaties vragen uw medewerking om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Tijdens rouwbezoeken serveren we geen eten en drinken. Onze Familiesuites, waar familie 24 uur per dag een overledene kan bezoeken, zijn gewoon geopend.

Contact met uw uitvaartbegeleider

Ter bescherming van uw gezondheid en die van onze medewerkers, vinden besprekingen zoveel mogelijk telefonisch plaats. Als dit niet mogelijk is, kan de bespreking op ons kantoor op de Ookmeerweg in Amsterdam plaatsvinden. Het contact met uw uitvaartbegeleider rondom de uitvaart zal ook voornamelijk telefonisch, of bijvoorbeeld via WhatsApp plaatsvinden.

Thuisopbaren

Omdat fysiek contact momenteel tot het minimum moeten worden beperkt, is thuis opbaren van een overledene is momenteel niet mogelijk. Ook verzorgen met familie kan momenteel niet plaatsvinden.

Een respectvol alternatief voor handen schudden

Door het coronavirus wordt momenteel sociaal en fysiek contact zoveel mogelijk beperkt en schudden we geen handen meer. Een mooi alternatief is om uw hand op uw hart leggen en uw medeleven uit te spreken. Ook het namasté gebaar, waarbij u uw handen voor uw borst samenvouwt, is een respectvolle manier om uw medeleven te uiten.

Als er nieuwe informatie beschikbaar komt, zullen wij deze op onze website publiceren.

Let goed op elkaar en u zelf!