Ervaringen

Ons gemiddelde beoordelingscijfer is een 9,2. Daar zijn wij zeer trots op.

Heeft u ook een ervaring die u met ons wilt delen? Klik hier.

Ik was heel blij met de uitvaartverzorgster. Zij heeft veel voor mij gedaan en had voor alles een oplossing. Klasse!

- Anoniem, oktober 2018

Prachtig en intiem moment om niet te vergeten

Het was ongeveer 04:30 uur in de ochtend en via de brede poort achter het huis zijn ze naar de voorkant van het huis gereden waarbij één medewerker voor de auto liep. Dat zal ik nooit vergeten. Een beetje nevelig, heel stil op straat… Prachtig. Alles met respect en heel deskundig. De sfeer was ongedwongen, ook bij het verzorgen van mijn man. Uiteindelijk heb ik hem zelf ook verzorgd. Een moment om te koesteren. Ik voelde me enorm gehoord; de suggesties die werden gedaan sloten aan op mijn wensen en wat ik had verteld. Ik had zelf een afbeelding die ik voor op de kaart wilde hebben. Dat was geen enkel probleem en is heel mooi weergegeven. Enige puntje van aandacht, maar daar kan PC denk ik niets aan doen, was het ‘rozige’ licht in crematorium Haarlem. Ik heb dat niet gemerkt, maar omdat er foto’s werden gemaakt zijn die een beetje vreemd van kleur geworden. Maar goed, daar ik verder prima mee leven. De medewerkers van PC waren zeer respectvol, vertelden wat ze deden, waarom ze iets deden. Zo hebben zij een prachtig, intiem moment gecreëerd om niet vergeten.

- Mevrouw V.D., oktober 2018

De uitvaartmedewerkers konden wij enorm waarderen

Mijn vader had papieren liggen van meerdere uitvaartverzorgers, maar wij hebben PC gekozen. ’s Nachts werd het lichaam van mijn vader opgehaald. Dit bleek voor ons toch allemaal iets te snel gaan. De medewerkers waren erg begaand en zijn weggegaan na hem verzorgd te hebben met de afspraak om in de ochtend terug te komen. Mijn vader is zodoende nog de nacht bij ons gebleven. Wij voelden ons bezwaard om de medewerkers onverrichterzake weg te laten gaan, maar gelukkig waren zij zo ontzettend lief en medelevend. Dat konden wij enorm waarderen!

- Mevrouw V., oktober 2018

Fijne, betrokken medewerkers

Het was erg prettig dat er ruimte was voor een vriend om de plechtigheid uit te voeren. De verzorging (aankleding/make-up) was heel goed, ook het contact met de verzorger is erg fijn zodat de puntjes op de “i” te kunnen worden gezet. Het is erg fijn dat de mensen betrokken zijn bij zo’n verdrietig moment, waarin het al moeilijk genoeg is om rationeel te blijven denken.

- De heer R., oktober 2018

Alles is zeer professioneel en vriendelijk afgehandeld. De timing tussen toespraken en muziek verliep ook erg professioneel.

- De heer B., september 2018

Wij zijn zeer goed begeleid. Heel erg bedankt!

- Familie B., september 2018

Geen suggesties

Ik heb absoluut geen suggesties. Elke dienstverlenende organisatie kan een voorbeeld nemen aan jullie service en begeleiding. Ik ben zo fijn geholpen en er is zo vaak contact gezocht met de vraag of er nog wensen of vragen waren. Ook het eerste gesprek was erg fijn met uw medewerkster. Zij nam ruim de tijd en deed veel goede suggesties. PC Uitvaart doet echt wat ze beloven, vooral in zo’n verdrietige periode is dat echt een verademing. De uitvaart was precies zo geregeld zoals ik het voor ogen had. Ik wil uw medewerk(st)ers daarvoor hartelijk bedanken!

- Anoniem, september 2018

Klasse!

Na aanvankelijk wat irritatie over de uitvaart van mijn vrouw is uiteindelijk de uitvaart goed verlopen. De uitvaartbegeleider kwam direct om de zaken die besproken moesten worden ook meteen en goed af te wikkelen. Zelfs de juiste rouwauto werd geregeld. De uitvaartbegeleidster op locatie greep goed in toen de Powerpoint presentatie te snel doorliep. Ook het toespreken van de zaal deed zij zeer gepast. Zij hielp ook mee met de bloemen in de auto’s plaatsen en was ook nog even in Leimuiden. Klasse en dat op haar verjaardag! Wij hebben thuis de bloemen onder de kastanjeboom gelegd, zodat iedereen vanuit de huiskamer het kan zien.

- De heer V.K., september 2018

Alles volgens onze wensen

Ik heb gekozen voor PC Uitvaart in verband met mijn lidmaatschap daar. Alle contactmomenten met PC-medewerkers zijn zeer zorgzaam en respectvol verlopen. Hiervoor mijn complimenten. Als laatste en niet onbelangrijkste: de rol die de uitvaartbegeleidster heeft gespeeld: geduldig, respectvol en zeer betrokken. Alles is volgens onze wensen verlopen. Mijn moeder heeft mede dankzij alle medewerkers van de PC, in het bijzonder de uitvaartbegeleidster, een mooi afscheid gekregen.

 

 

- De heer K., juli 2018

Bedankt voor jullie prettige en proactieve begeleiding en adviezen tijdens de afgelopen, verdrietige weken.

- De heer O., juli 2018

Wij zijn zeer tevreden met de (vriendelijke) dienstverlening van PC Uitvaart.

- Anoniem, juli 2018

De uitvaart was sfeervol, intiem (slechts drie belangstellenden) en tegelijk in zekere zin huiselijk te noemen. Persoonlijk heb ik daar veel aan gehad. Ik ben de uitvaartbegeleidster veel dank verschuldigd voor haar invoelende en toch kordate en zakelijke afhandeling.

- De heer R., juli 2018

Het contract met de PC medewerkers verliep zeer ontspannen!

- De heer A., juli 2018

Het was voor mij en mijn naasten de eerste keer dat wij een uitvaart moesten regelen. Wij werden zo goed begeleid dat we ons nergens zorgen over hoefde te maken. Ik ben heel tevreden over het gehele plaatje. Dank daarvoor.

- Mevrouw R., juli 2018

Ik ben zeer te tevreden, met name hoe de balseming is gedaan. Echt heel mooi.

- Mevrouw B., juli 2018

De voorbespreking en uitvoering van de begrafenis was UITSTEKEND. Daar kijk ik zeer tevreden op terug.

- Anoniem, juni 2018

Mijn complimenten

De medewerkers die mijn vader kwamen ophalen hebben alle handelingen, van begin tot aan het stapvoets wegrijden, zeer respectvol gedaan. Mijn complimenten. In eerste instantie schrok mijn moeder, omdat mijn vader er anders uitzag in zijn gezicht, maar hier hebben we verder geen issue van gemaakt. De dame van de uitvaartbegeleiding kenden wij, omdat zij ook de uitvaart van een ander familielid had begeleid (toevallig). De uitvaartbegeleidster die wij hadden is een zeer prettig persoon en doet haar werk heel goed.

- Mevrouw G.M., juni 2018

De mensen van PC Uitvaart die ons hebben geholpen waren bijzonder behulpzaam en zorgzaam. Hiervoor zijn wij deze mensen erg dankbaar. Onze uitvaartbegeleidster heeft met alles geholpen en was fantastisch. Ik heb geen opmerkingen, alleen maar lof en nog eens lof. Dank jullie wel allemaal.

- De heer A., juni 2018

De ontmoetingen met de uitvaartbegeleidster waren een steun voor mij en zeer liefdevol en correct.

- Mevrouw K.N., juli 2018

De keuze rouwkaarten beperkt en nét niet onze smaak. Gelukkig hebben wij er toch een mooie kaart tussen gevonden en daar zijn wij heel blij mee! Zeer tevreden, hele correcte medewerkers zowel in kleding als gedrag.

- Mevrouw W.G., juli 2018

Wij hebben absoluut niets aan te merken op uw uitvaartbegeleider. Hij toonde betrokkenheid, dacht met ons mee, maar maakte de zaken ook niet zwaarder dan ze waren!

- De heer G., juli 2018

Thank you for your cooperation in every aspect. I was impressed how much you supported me.

- Mevrouw G., juni 2018

De begeleidster en kistdragers hebben de uitvaart zeer professioneel uitgevoerd. Over de kistdragers heb ik achteraf vele positieve reacties van mensen ontvangen! Het heeft een hele statige dimensie aan de uitvaart toegevoegd.

- De heer V.R., mei 2018

Mijn moeder werd opgebaard in het verpleegtehuis waar zij enige tijd tot haar overlijden heeft gewoond. Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop wij begeleid zijn en mee hebben kunnen helpen om onze moeder er mooi bij te laten liggen. Dit is met veel respect en kennis gebeurd. Geen opmerkingen of suggesties. Wel veel dank dat alles zo goed geregeld was. Het was een mooi afscheid!

- Mevrouw S., mei 2018

Het was gewoon helemaal goed!

- Mevrouw B., mei 2018

Zeer fijne begeleiding! De uitvaartbegeleidster belde regelmatig na om te informeren of alles naar wens was en of ze nog wat kon betekenen voor ons. In deze moeilijke tijd is het geweldig dat we zo goed begeleid zijn.

- De heer H., mei 2018

We zijn heel tevreden. Het was geheel volgens onze wensen en iedereen was even vriendelijk en vakbekwaam.

- De heer O., mei 2018

Mooi en respectvol gedaan

Een van de twee medewerkers die de overledene hebben overgebracht liep vanaf het huis de straat uit voor de auto. Heel erg mooi en dit maakte het afscheid nemen “zachter”. De uitvaart vond niet plaats op een uitvaartlocatie van PC Uitvaart, maar muziek, de aula en de catering was perfect. PC Uitvaart heeft ervoor gezorgd dat er op de ochtend van de begrafenis grafgroen aanwezig was, waarvoor grote dank! De heren van PC Uitvaart hebben de kist geschouderd gedragen. Dit is ook zo mooi en respectvol gedaan. Ook daarvoor grote dank. En de dankbetuigingen, die die waren weer heel mooi en snel gedrukt!

- Mevrouw M.H., mei 2018

Chapeau!

De telefoniste heeft al het mogelijke gedaan om mij zo snel mogelijk te helpen op dezelfde dag. De begeleidster van PC is een zeer prettige vrouw die zeer begripvol is en meedenkt met de klant. Zij heeft de hele afhandeling begeleid en ik ben zeer tevreden over haar handelen en aanwezigheid. In mijn optiek verdient zij een pluim of misschien gratificatie. Het heeft de aanwezigen zeer geraakt dat de uitvaartbegeleidster een persoonlijk gedicht voordroeg. Chapeau! Ik ben zeer tevreden over deze moeilijke dag voor mijzelf en voor de overige nabestaanden. Alles is tiptop geregeld en niets was te veel. Ga vooral zo door!

- De heer S., mei 2018

Zo vriendelijk en rustig. Ze hebben ook nog apart speciaal gebeld over de rouwauto. Fantastisch! Heel prettig en zeer vriendelijk. De medewerkers hadden alle aandacht voor onze wensen. Het zag er zo mooi en sereen uit. Enig minpuntje is de beperkte geluidsinstallatie in de familieaula. Ik ben later nog gebeld om te informeren of alles naar tevredenheid was geweest. Heel dankbaar denken wij terug aan hoe mooi deze dag verlopen is.

- Mevrouw A. C., mei 2018

Wij als familie hebben de samenwerking als zeer “warm” ervaren! Wij geven jullie een dikke 10.

- Mevrouw Reijling, april 2018

Onze uitvaartbegeleider was zeer goed bereikbaar en gaf ons veel vertrouwen. Niet alleen over zijn eigen werk, maar ook over hoe wij zelf onderdelen konden aanpakken.

- De heer V.d. Ent, april 2018

Tot in de puntjes verzorgd en altijd bereikbaar

De medewerkers zijn heel respectvol en betrokken omgegaan met verlies van mijn vaders vrouw, onze moeder. Zij hebben ons alle tijd gegeven om de laatste momenten met elkaar te delen voor zij naar het uitvaartcentrum werd gebracht. We kregen de gelegenheid om haar zelf naar de auto te begeleiden. Onze begeleider was als een soort vertrouwenspersoon. Hij heeft alles tot in de puntjes verzorgd en was altijd bereikbaar voor vragen. Hij heeft zelf ook contact met ons opgenomen om te vragen hoe het met ons ging en/of er nog wensen of vragen waren. Hij kon de situatie goed inschatten, luisterde heel aandachtig en wilde ook een stukje over het leven van onze vrouw/moeder weten. Hij wist precies onze wensen in te vullen, heel respectvol, maar ook met een glimlach als het nodig was.

- De heer Jansen, april 2018

Erg vriendelijke begeleidsters en soepel m.b.t. het afleveren van bloemen, etc. De uitvaartbegeleidster was prima bereikbaar. Zij belde zelf voor een check en reageerde snel op mijn sms-jes. Ik wil iedereen nogmaals bedanken. Het was een erg klein afscheid, precies zoals de wens was. Fijn dat dit op deze manier mogelijk was.

- Mevrouw Eijkman, april 2018

Wij willen nogmaals onze uitvaartbegeleidster enorm bedanken voor de geweldige service en begeleiding tijdens het hele proces. Ze is voor ons een enorme steun geweest.

- Mevrouw D., april 2018

De uitvaartbegeleider was top, heel vriendelijk en wij waren heel blij met hem! Wij werden heel goed begeleid en hij heeft ervoor gezorgd dat het een hele mooie ervaring was. Ik kijk hier fijn op terug!

- Mevrouw J., april 2018

Een prachtig afscheid

De medewerkers die mijn moeder ophaalden deden dit met veel respect en kondigden steeds aan wat zij gingen doen. Hierdoor gebeurde er niets onverwachts. Wij waren zeer tevreden over onze uitvaartbegeleidster. Zij was heel vriendelijk, inlevend en iemand die haar vak heel goed verstaat. Mede dankzij de hele goede dienstverlening van haar, de locatie en de faciliteiten aldaar en de verzorging van de medewerkers van de Nieuwe Noorder is het een prachtig afscheid van mijn lieve moeder geweest. Namens mijn familie, heel veel dank daarvoor aan allen!

- Mevrouw V.E., april 2018

Wij als familie waren zeer tevreden met onze uitvaartbegeleidster. Een dikke 10 voor haar!

- De heer R., april 2018

Menselijk en zeer attent

De medewerkers maakten mij attent op de mogelijkheid dat zij mijn vrouw ook thuis konden opbaren en daar ben ik ze erg erkentelijk voor. Ik heb haar daardoor op een mooie manier uit huis zien vertrekken, opgemaakt en wel. Daarvoor zag zij er door de slopende ziekte er vreselijk uit. Hierdoor is er bij mij een mooier beeld achtergebleven. De uitvaartmedewerkster was altijd bereikbaar wanneer ik een appje stuurde en reageerde telefonisch op al mijn vragen die ik tijdens de voorbereiding had op een heel vriendelijke manier. In korte tijd ontstond er een band waardoor alles prettig verliep en ze duidelijk met je meeleefde, ook na de plechtigheid. Ze straalt menselijkheid uit en was zeer attent tijdens het gebeuren. Ik ben dan ook blij dat ik voor PC heb gekozen.

- De heer S., april 2018

Ik ben zeer tevreden over hoe de crematieplechtigheid van mijn vrouw is verlopen. PC Uitvaart heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. Mijn grote dank hiervoor.

- De heer J., maart 2018

Ik kan er met een goed gevoel op terugzien

Er was een goede klik met de uitvaartbegeleider. Hij nam uitgebreid de tijd, stond ons met raad en daad terzijde. Het kostenplaatje was duidelijk en alles is heel soepel verlopen. De tijd en het tijdsschema voldeden aan de verwachting en de hele uitvaart is perfect gelopen. Ik kan er met een goed gevoel op terugzien. In eerste instantie was ik wat huiverig om met PC in zee te gaan door de ervaring die ik zowel bij mijn vader als schoonvader mee had gemaakt; in beide gevallen stonden daar voornamelijk zakelijke ondernemers. Ik denk dat er een nieuwe generatie uitvaartbegeleiders werkzaam is en ik ben blij dat ik dit heb mogen ervaren.

- De heer M., maart 2018

Fijn dat jullie zo goed hadden begrepen wat wij wilden. De uitvaartbegeleidster had alles in de gaten en begreep dat wij niet wilden dat zij zichtbaar was. Wij wilden graag zelf, als familie, de mensen ontvangen en de kist dragen. Fijn dat er een drager was voor instructie en de anderen ook natuurlijk. Wij realiseren ons dat jullie achter de schermen voor veel gezorgd hebben!

- Mevrouw T.L., maart 2018

Wij zijn zeer lovend over PC-uitvaartbegeleiding

In het begin liepen bepaalde zaken niet helemaal goed. De snelheid van handelen, correcte behandeling, de wijze van meedenken en doen van voorstellen met het daarnaast tegemoet komen aan wensen die haast onmogelijk leken, hebben dit helemaal goed gemaakt. Wij zijn zeer lovend over PC-uitvaartbegeleiding. Een kleinzoon kon vanwege technische storing van zijn vliegtuig niet op tijd komen, maar had wel de wens om nog persoonlijk afscheid te nemen. Hiervoor is alle moeite gedaan om het mogelijk te maken om dit na de dienst nog te kunnen doen. Daarnaast zijn er beeld- en geluidsopnames gemaakt voor deze kleinzoon. Alle lof voor PC die dit mogelijk heeft gemaakt. Hiervoor is tijdens de dienst zelfs een gepast applaus voor gevraagd.

- De heer V.R., maart 2018

De uitvaartbegeleidster heeft ons met betrokkenheid en liefde bijgestaan in deze moeilijke tijd. Groet namens de familie.

- De heer V.B., maart 2018

Grote complimenten voor onze uitvaartbegeleidster. Ze was lief, zorgzaam, behulpzaam en oprecht betrokken!

- De heer P., maart 2018

Mijn vrouw had de keus gemaakt om thuis te worden opgebaard. Alles is door de medewerkers keurig begeleid. Zelf heb ik er een fijn gevoel aan overgehouden en ik had nu meer tijd om afscheid te nemen en een beetje te wennen dat ze er niet meer was. De uitvaartbegeleider was een man die zijn werk in alle rust doet, het woord voert en alles in goede banen leid. Er waren ongeveer 200 belangstellenden, dus heb je wel wat te regelen. Van ons een dikke 10 en nog heel hartelijk bedankt!

- Mevrouw B., maart 2018

De bespreking hadden wij met een fijne jonge man die met respect en betrokkenheid en toch ook een fijne lichtheid met ons nadacht. Bij de uitvoering ook weer mensen die met een fijn gevoel van respect en medeleven op mij en de situatie reageerden. Ze bereidden mij goed voor en het was fijn samenwerken. Een bijzondere ervaring was het verzorgen van mijn echtgenoot. Kortom, goede medewerkers allemaal die dit bijzondere beroep met veel ‘fingerspitzengefühl’ doen!

- Mevrouw S., maart 2018

Waarom keuze PC? Wij hadden een duidelijke “klik” met de uitvaartbegeleidster die precies aanvoelde wat we wilden. Wij zijn heel blij dat zij de uitvaart begeleidde!

- Mevrouw D.R., maart 2018

De heren die mijn moeder hebben overgebracht hadden precies de goede benadering. Niet stijfjes, noch te amicaal. De voorbespreking en de feitelijke begeleiding tijdens de plechtigheid werden door twee verschillende dames gedaan. Allebei maakten ze een zeer prettige indruk op ons. De kosten van de verschillende elementen van onze keuze waren op voorhand duidelijk, al zou een soort “menukaart” met de tarieven van alle diensten wat meer overzicht gegeven hebben van mogelijke alternatieven.

- De heer M., maart 2018

Alles was top en we werden goed begeleid

De medewerkers die mijn opa van het ziekenhuis naar PC brachten namen de tijd, legden ons elke stap uit die ze deden en stelden ons zeer op ons gemak. Ik ben uitermate tevreden. Alles was top en we werden goed begeleid. Onze uitvaartbegeleidster nam echt de tijd voor mij om alles zo te laten verlopen zoals de laatste wil was. Ik kreeg de ruimte om mijn ding te doen en het voor mijn opa zo te doen als hij wilde. De begeleiding van de medewerkers was zeer uitmuntend en zeker ook alles op het gemak met goede uitleg.

- Mevrouw F., maart 2018

Er is heel goed geluisterd naar onze wensen en alles klopte

Het telefonisch contact was heel professioneel en adequaat. Alles werd snel en goed geregeld. Het is erg prettig als je op zo’n moeilijk moment, als het nieuws van het overlijden nog nauwelijks is doorgedrongen, zo vriendelijk te woord wordt gestaan. Er werd hardop meegedacht op een prettige manier. Wij hebben prima begeleiding gehad. De rouwkaart was mooi en ook fijn dat die ter plekke gedrukt wordt en meteen meegenomen kan worden. Het was een hele mooie uitvaart. Er is heel goed geluisterd naar onze wensen en alles klopte. Ik wil benadrukken dat ik zeer tevreden ben over jullie dienstverlening. Het organiseren van een crematie is heel verdrietig en dan is het troostend als de begeleiding goed is, waarvoor dank.

- Mevrouw H., maart 2018

Uitermate tevreden over de gehele dienstverlening

Het was voor mijn zus en voor mij belangrijk dat ik alle ruimte kreeg om nog te doen wat ik wilde doen. Daar heb ik van alle medewerkers ook alle ruimte voor gekregen. Kort voor het overlijden van mijn zus hebben we een voorbespreking gehad over haar wensen m.b.t. de tijd na haar overlijden tot haar uitvaart. Alle wensen hebben we kunnen realiseren waardoor het echt een afscheid van haar is geworden. Zonder uitzondering vind ik uw medewerkers waar ik op wat voor manier ook contact mee heb gehad, betrokken, respectvol en professioneel. Ik ben uitermate tevreden over de gehele dienstverlening van PC Uitvaart Begeleiding. Van de 1e voorbespreking nog samen met mijn zus t/m het telefoongesprek vandaag om een afspraak te maken om de as van mijn zus op te halen. Zodanig zelfs dat ik overweeg om zelf naar jullie over te stappen.

- Mevrouw H., maart 2018

Exact hoe wij het voor ogen hadden

Heel netjes en respectvol allemaal en genoeg ruimte om onze eigen wensen kenbaar te maken en te bespreken. Er werd ruim de tijd voor ons genomen, er werd goed meegedacht en er was ruimte voor verdriet. Heel prettig! Voor alle aspecten betreft de uitvaart en wensen was er voldoende aandacht. Er was genoeg tijd om dingen te bespreken en de uitvaartbegeleidster was zeer goed bereikbaar en een enorme steun. Heel fijn dat we de muziek en het filmpje dat we wilde tonen konden testen voor de uitvaart. De dag van de uitvaart is helemaal zo verlopen als dat we voor ogen hadden. Alles was perfect en heel goed verzorgd. De uitvaartbegeleidster heeft heel goed kunnen inschatten wat bij ons paste en wat bij mijn overleden vader paste. Echt heel goed en prettig gedaan! We zijn ontzettend tevreden over het werk van PC Uitvaart. Heel hartelijk dank daarvoor. Het is exact gegaan zoals wij voor ogen hadden en wat recht deed aan onze vader.

- Mevrouw K., maart 2018

Wat ons opviel was het respect wat de medewerkers toonden die mijn vader kwamen ophalen door zelfs nog vanaf het terrein van het verzorgingshuis voor de auto te blijven lopen tot halverwege de straat. Chapeau! Verder nog een compliment voor de uitvaartbegeleider die, nadat ik mijn toespraak had gehouden, meteen stukjes daaruit meenam in zijn slotwoord aan de aanwezigen. Heel mooi en verrassend en een teken van oplettendheid.

- Mevrouw B., maart 2018

Wij hebben goede ervaringen met PC. Zij hebben ook de uitvaart van mijn beide ouders verzorgt. PC Uitvaart heeft alles perfect geregeld!

- De heer K., maart 2018

Uit de vragenlijst blijkt wel dat ik erg tevreden was, de wijze waarop er voor gezorgd is dat ik de uitvaart vorm kon geven naar eigen inzicht en die uitvaart 100% kon meebeleven zonder te hoeven “zorgen” was fijn. Het vermindert het verdriet niet, maar zorgt wel voor een stuk rust. Bedankt daarvoor.

- Mevrouw K., maart 2018

Professioneel, bekwaam en uiterste flexibel

PC Uitvaart is een zeer professionele organisatie en bovendien zijn alle medewerkers uiterst empatisch. Toen wij wisten dat mijn man, Alfred, terminaal was hebben wij PC Uitvaart samen thuis ontvangen om zijn laatste wensen te bespreken. Dat kon op heel korte termijn.
De uitvaartbespreker was heel meelevend met onze uitzichtloze situatie. We hebben besproken hoe wij de uitvaart voor ons zagen en samen het draaiboek doorgenomen. We wilden het simpel houden. Tijdens het gesprek heb ik nadrukkelijk aangegeven dat ik samen met de uitvaartbroeders mijn man wilde wassen. Maar toen het moment daar was, was ik er niet toe in staat. De broeders hebben hem op een heel respectvolle manier meegenomen naar het Uitvaarthuis in Purmerend, 3 uur na zijn overleden. Dat was heel mooi, omdat ik toen nog tijd had om alleen met Alfred afscheid te nemen.
De volgende ochtend kwam de uitvaartbegeleider bij mij thuis. Hij is zeker 2 uur bij mij geweest en er was geen haast. Niets was teveel en de uitvaartbegeleider zorgde ervoor dat ik Alfred nog dezelfde dag kon opzoeken in het uitvaarthuis. Hij lag er zo mooi bij. Rustig en pijnloos en zag er pico bello uit. Ik was altijd welkom in het uitvaarthuis, om bloemen te brengen of om hem te bezoeken met familie uit het buitenland. Alle medewerkers waren altijd ingetogen en respectvol.
Na het overlijden van Alfred had ik vragen over mijn eigen situatie. Toen is dezelfde uitvaartbespreker weer bij mijn langsgekomen. Een super vrouw die haar werk met passie en medeleven doet.
In een periode waarin de emoties niet te beheersen zijn, is het heel belangrijk dat een bekwame instantie de touwtjes in handen heeft. PC Uitvaart is zo’n organisatie. Professioneel, bekwaam en uiterste flexibel. PC Uitvaart ontvangt van ons een gouden ster voor nazorg, flexibiliteit, nakomen van afspraken en kwaliteit van diensten. De wensen van de klant gaan voor, niets is standaard al is het zo een kleine uitvaart zoals het bij ons was.
Binnenkort gaan wij Alfreds as over de Noordzee verstrooien. Ik wist niet dat het mogelijk was tot PC Uitvaart mij hierover vertelde. Dat organiseren wij zelf en wij zorgen dat het een feest wordt. It was the “Old Sea Dog’s Last Wish’.
PC Uitvaart collega’s, hartelijk dank voor deze mooie ervaring in een moeilijke tijd. Met hulp van de uitvaartbespreker heb ik nu zelf ook alvast mijn crematie bij jullie vastgelegd.

- Mevrouw B.M., maart 2018

Jongens, jullie hebben het prachtig gedaan!

Ik werd nooit “doorverbonden” of “in de wacht gezet”. Men toonde sympathie met mij, Men begreep dat de drukte mij wel eens te veel werd en toonde begrip voor mij in een toch verdrietige situatie.
Jongens, jullie hebben het prachtig gedaan. Van familie en kennissen die aanwezig waren niets dan lof hoe mooi alles geregeld was. Van de mannen van ons gezin vernam ik hoe mooi ze het vonden dat de uitvaartbegeleider ons vroeg of wij de kist naar het graf wilden duwen. Sommige familieleden vonden dit prachtig.
Over de verzorging en aankleding kan ik niet veel zeggen ik ben tenslotte een man en weet nu al niet meer welke jurk zij droeg, maar in het licht van mijn vorige antwoorden vertrouw ik erop dat dit ook goed was. Onze dochter en schoondochter waren ook tevreden.
Het muziekmateriaal werd door onze dochter verzorgd. Zij had geen klachten over de afhandeling  en het testen. De bezoekers vonden de muziek prachtig. Mij bracht het slechts tranen.
Echt: jullie hebben het goed gedaan. Ik ben wel eens onzeker, maar de kinderen, kleinkinderen en mijn broers en zusters zeiden allemaal dat het een prachtige begrafenis was. (Prachtig heeft hier natuurlijk niets met vrolijk te maken.)
Zoals jullie natuurlijk weten is een begrafenis, als het goed is, een weerzien tussen vele oude bekenden en familieleden.

- De heer W., februari 2018

De uitvaartbegeleider was echt een geweldig persoon. Dat was ook de reden dat het zo vertrouwd voelde. Misschien een beetje saai, maar ook met het afdrukken van de kaartjes was men behulpzaam en geduldig. Het was geweldig.

- De heer D., februari 2018

Ik en mijn kinderen waren erg onder de indruk hoe de uitvaartbegeleiders ons begeleid hebben. Zij en de medewerkers waren heel erg begaan met ons. De dienst werd verzorgd door mijn broer en de gitaarmuziek werd door een nichtje van mij gedaan. Iedereen was daar van onder de indruk. Ondanks de verdrietige dag hebben wij het in uw omgeving goed kunnen afsluiten.

- Mevrouw G., februari 2018

Een mooi afscheid

Ik ben meer dan tevreden over de medewerkers die mijn moeder vanuit huis hebben overgebracht. Mijn dochter en schoonzoon waren onderweg van hun werk toen de medewerkers mijn moeder kwamen ophalen. De medewerkers hebben op hen gewacht. En zo hebben zij thuis van oma afscheid kunnen nemen. Daar zijn wij allemaal dankbaar voor. Ook op de wijze zoals zij met mijn moeder omgingen. Onze diepe respect. Wij zijn ook meer dan tevreden over de uitvaartbegeleider. Zij heeft dit met zoveel liefde gedaan. Daar zijn mijn vrouw en ik heel dankbaar voor.
Tijdens de opbaring zag mijn moeder er goed uit. Dat was voor mij en degene die afscheid namen goed om haar zo nog te zien. Eigenlijk zoals ze was. Ik had geen koffie geregeld omdat ik er vanuit ging dat er niet zoveel mensen kwamen. Maar dat bleek niet het geval. Dus hebben we alsnog koffie kunnen regelen. Dat was heel fijn.
De verzorging van de dienst van de uitvaartbegeleider heeft mij en alle aanwezigen goed gedaan. Heel prettig was dat de uitvaartbegeleider namens mij en namens mijn dochter heeft gesproken. En ook dat zij ervoor zorgde dat er bloemen, die enigszins overkwamen met de afbeelding op de rouwkaart, op het beeldscherm te zien waren. Zeer attent. Mijn vrouw en ik hebben van familie, vrienden en kennissen te horen gekregen dat het een hele mooie dienst was, een mooi afscheid. Dit hebben wij ook mede dankzij de uitvaartbegeleider kunnen bewerkstelligen. Neemt niet weg dat wij ook de medewerkers dankbaar zijn die mijn moeder vanaf het begin hebben verzorgd.

- De heer D., februari 2018

Ik kan niet anders dan met veel lof over de medewerkers schrijven, het heeft ons alle rust gegeven om iedereen te woord te staan. Ik wil namens de familie dan ook nogmaals onze dank uitspreken. Het is precies zo gegaan als mijn vader en wij hebben gewild.

- Mevrouw B., februari 2018

Op het moment ben je emotioneel en is helder denken moeilijk. Alle medewerkers stelden zich netjes voor, geven je de tijd om alles in je op te nemen en leggen alles duidelijk uit. Zeer goed en menselijk! Alle zaken goed doorgesproken en helder uitgelegd. Ook het financiële plaatje. Alleen heb ik de eindafrekening nog niet ontvangen. Was goed opgebaard en goed verzorgd.

- De heer G., februari 2018

Tijdens het ophalen waren de 2 heren uiterst correct en zij gaven een erg prettig gevoel in deze nare situatie.

- Heer P., februari 2018

Dit moet me even van het hart

Een bijzonder woord van dank aan onze uitvaartbegeleider. Ik wil hem bedanken voor de uitermate goede en professionele wijze waarop hij de uitvaart begeleid heeft van de heer IJsselstein gisteren in Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad in Zaandam. De crematie werd bijgewoond door 2 verschillende groepen. Familie en personen die op andere wijze met de overledene contact hebben gehad in diens leven. Daardoor verliep het contact nogal stroef. Ondanks dat, heeft de uitvaartbegeleider oog gehad voor elk van ons. Fantastisch gedaan. Tevens wil ik vermelden dat alles buitengewoon verzorgd was. De kaarten, de verzorging van de heer IJsselstein zelf. Het was top. Mijn complimenten. Wilt u dit aan hem overbrengen?

- Mevrouw B., februari 2018

Een mooie afsluiting

De uitvaart van mijn moeder was goed geregeld en daardoor voor ons als nabestaanden een mooie afsluiting van haar leven. De uitvaartbegeleidster heeft in het eerste gesprek een duidelijk draaiboek neergelegd waarop wij onze activiteiten in die emotionele week konden richten. De gemaakte afspraken werden keurig opgevolgd. Ook de faciliteiten op crematorium Westgaarde vonden wij heel mooi en verzorgd. Tijdens de uitvaart zelf was er nog een persoonlijke noot van de uitvaartbegeleidster waar wij heel blij mee waren. Bij deze een pluim voor haar.

- De heer D., januari 2018

Bedankt voor de begeleiding vorige week. Ik heb het als een heel mooie middag ervaren en ben heel blij dat alles gegaan is zoals het ging. Ik vond het mooi ondanks al het verdriet. Ik heb er een goed gevoel bij. Dank voor alle moeite.

- Mevrouw W., januari 2018

Mijn man en ik waren zeer onder de indruk van de verzorging en dat het zo netjes ging met het ophalen van mijn moeder. We hebben zelfs foto’s gemaakt van het ophalen en een video van de wegrijdende auto.

- Anoniem, januari 2018

Een hele lieve man

Wij zijn gewoon tevreden om hoe alles is verzorgt! De uitvaartverzorger van PC Uitvaart hebben wij ervaren als een zeer meelevend persoon die zich goed kan inleven hoe hij met verdriet moet omgaan van mensen die hun dierbare hebben verloren! En ons het gevoel hebt gegeven als een echt steun en toeverlaat tijdens het begeleiden en verzorgen van de uitvaart! Deze heer is een topper!! Een hele lieve man in alle opzichten!

- Mevrouw B., januari 2018