‹ Bekijk alle verhalen

Natascha Huwae, HR business partner

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“Vanuit een behoefte aan meer zingeving en maatschappelijke betrokkenheid besloot ik vorig jaar op zoek te gaan naar een andere baan. Ik werd benaderd door een recruitment bureau dat al lang verbonden is aan PC Uitvaart. Zij opperden dat ik daar maar eens moest gaan praten. Het eerste gesprek voelde meteen goed. En naarmate ik meer opzocht over PC en meer gesprekken voerde, werd ik steeds enthousiaster. Over de organisatie, maar ook over de mensen. Dat heeft te maken met de openheid die hier is. En met de wens van het bedrijf om, binnen de traditionele branche waarin het werkzaam is, de nieuwe tijd in te gaan en zich te blijven ontwikkelen.”

Ik heb met bewondering en soms ook ontroering gekeken naar de liefde waarmee medewerkers hun werk doen

 Wat viel je op toen je bij PC Uitvaart kwam werken?

“Als gewone sterveling heb je alleen te maken met het eindresultaat van wat wij leveren, en daar heb je een bepaald beeld bij. Maar wat gebeurt er op het moment dat er een melding komt bij de klantenservice? Welke raderen gaan er draaien, welke afdeling schiet in beweging? Het mooie van hier werken, is dat je overzicht krijgt over dat hele proces. Ik vind dat reuze interessant. Toen ik hier begon, ben ik op locaties gaan kijken en heb met bewondering en soms ook ontroering gekeken naar de liefde waarmee medewerkers hun werk doen.”

Er is veel aandacht voor de zachte kant van de organisatie. Ik vind het mooi om daar aan bij te dragen

Je bent de eerste persoon met wie sollicitanten contact hebben als ze interesse hebben in een baan bij PC Uitvaart, kun je kort omschrijven wat je nog meer doet?

“HR is natuurlijk heel breed. Administratief, praktisch operationeel, tactisch, strategisch: alles zit hier in één functie. En dat ligt me goed, want ik ben een generalist. Er is de laatste tijd meer aandacht voor de zachte kant van de organisatie. Met de komst van onze nieuwe directie waait er een andere wind die perfect samenvalt met mijn koers. Een koers richting meer verbinding. Ik vind het mooi om daar aan bij te dragen. Door met elkaar te praten over onderwerpen als vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, inclusie en diversiteit. En door initiatieven uit te rollen waarvan ik zie dat ze positief worden opgepakt. Zoals het online opleidingsplatform Good Habitz, waarin alle medewerkers op hun eigen moment vaardigheidstrainingen kunnen doen. Er komt meer lucht in de organisatie en de medewerkers merken dat, ze voelen zich gezien.”

PC is een warm bedrijf, collega’s hebben veel voor elkaar over. Je staat er nooit alleen voor

Wat maakt werken bij PC Uitvaart zo bijzonder?

“PC is een warm bedrijf, collega’s hebben veel voor elkaar over. Ze zijn elkaars vraagbaak en luisterend oor. Je maakt allemaal weleens iets mee waarover je wilt sparren met iemand. Hier zijn collega’s altijd bereidwillig om dat te doen, je staat er nooit alleen voor. Natuurlijk is er, net als bij andere bedrijven, weleens wrijving. Maar op het moment dat er een uitvaart is, valt dat weg. Het enige dat dan belangrijk is, is met elkaar die goede uitvaart verzorgen. Want je kunt het maar één keer goed doen.”