‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Hoe informeert u genodigden over de uitvaart?

Bij het regelen van een afscheid hoort ook het informeren van familie, vrienden en kennissen over het overlijden. Traditioneel worden genodigden door middel van een rouwkaart geïnformeerd. Er is een enorme keuze aan rouwkaarten, die varieert van klassieke rouwbrieven tot unieke rouwkaarten met eigen foto’s. Rouwkaarten worden steeds persoonlijker.

Naast een kaart kan er ook gekozen worden voor een rouwadvertentie in een krant. Met een advertentie worden in een keer veel mensen bereikt.  Rouwadvertenties kunnen in landelijke-, regionale- en lokale kranten geplaatst worden.

PC Uitvaart heeft een ruime collectie rouwkaarten die door ons zelf worden gemaakt. Ook kan een persoonlijk, uniek ontwerp worden gemaakt. PC Uitvaart kan ook rouwadvertenties maken en deze aanleveren bij de gewenste krant(en).

Teksten

Het schrijven van de tekst voor de rouwkaart of advertentie kan best lastig zijn. Een persoonlijke tekst, een rouwgedicht of een spreuk maken het persoonlijk. De tekst kan zelf aangeleverd worden, maar onze uitvaartbegeleiders kunnen hierbij ook helpen. Zij hebben een uitgebreide collectie van voorbeelden die ter inspiratie gebruikt kunnen worden.

Social media

Daarnaast gebruiken steeds meer nabestaanden social media zoals Facebook om mensen te informeren over een overlijden. Zeker als een jong iemand is overleden. Het is ook mogelijk om een digitale rouwkaart te maken en deze op social media te posten of via e-mail te versturen. Aan de digitale kaart kan een persoonlijke online in memoriam pagina worden gekoppeld waar familie en vrienden een condoleance en mooie herinneringen en foto’s kunnen plaatsen.

Hulp nodig?

Rouwkaarten en dankbetuigingen kunnen geheel naar wens worden gemaakt. Wilt u bijvoorbeeld enkel tekst of juist een eigen foto of illustratie op de kaart? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook kunnen wij rouwadvertenties voor u plaatsen. Wij helpen u daar graag bij, neem hiervoor contact met ons op.

Ook voor u interessant:

Samen maken we het bespreekbaar

Een uitvaart naar wens, waar u maar wilt