‹ Bekijk alle verhalen

Lia Sterkeboer, financieel medewerker

“Ik werk sinds mijn achttiende bij PC Uitvaart, met een tussenpoos van twee jaar toen ik een kind kreeg. Ik doe mijn werk nog altijd met plezier, alhoewel er in al die jaren natuurlijk veel is veranderd. Toen ik bij PC begon, zaten we in de PC Hooftstraat. Hartje Amsterdam dus. Het bedrijf was veel kleiner dan nu, dat brengt een andere sfeer met zich mee. Het was gemoedelijker, kleinschaliger. En we werkten met een compleet ander facturatiesysteem. Op dat gebied blijven we constant vernieuwen en moderniseren.

‘Als er iemand belt met een vraag over een nota kan dat best emotioneel zijn’

Inmiddels is PC flink gegroeid en meerdere keren verhuisd. Sinds het najaar van 2019 zitten we met alle medewerkers bij elkaar op het hoofdkantoor in Westgaarde. Dat heeft zeker z’n voordelen. Zo loop ik nu soms collega’s tegen het lijf die ik voorheen minder zag omdat ze ergens anders zaten. Collega’s die alleen op locatie werken, bijvoorbeeld in het Crematorium Zaanstad, zie ik tijdens de voorjaars- en najaarsbijeenkomsten.

‘Sinds onze verhuizing naar het hoofdkantoor in Westgaarde zitten we allemaal bij elkaar. Dat heeft absoluut voordelen’

Op de financiële afdeling heb je minder direct contact met nabestaanden dan bijvoorbeeld de uitvaartleiders. Een van onze taken is ervoor zorgen dat alle uitvaartfacturen goed worden verwerkt. Een precisieklus. Dan komt het weleens voor dat er iemand belt met een vraag over een nota. En ja, dat kan soms best emotioneel zijn. Dat hoort natuurlijk bij de aard van ons werk. Het maakt het werk ook bijzonder.”

Lia Sterkeboer
financieel medewerker